Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:05 | 01/04/2019

Με ποινή κάθειρξης οκτώ χρόνων και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ, καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Πατρών συνταξιούχος αστυνομικός από την Ηλεία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ΄επάγγελμα με μορφή καλλιέργειας, κατοχή και συγκομιδή φυτών κάνναβης.

[custom:google-ads]

Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί επ΄αυτοφώρω στο χωριό του, τον Σεπτέμβριο του 2016 να έχει στο σπίτι του περισσότερα από πέντε κιλά χασίς, αποθηκευμένα ή σε κατάσταση αποξήρανσης, καθώς και 44 δενδρύλλια κάνναβης.

Πρωτόδικα, ο συνταξιούχος αστυνομικός είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη και πρόστιμο 60.000 ευρώ, ως εκ τούτου, με την εφετειακή απόφαση η ποινή του μειώθηκε σημαντικά, ωστόσο το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της τοξικομανίας, που επικαλέστηκε.

Να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για κακουργηματικού χαρακτήρα υπόθεση ναρκωτικών, λόγω της οποίας τέθηκε σε κατάσταση απόταξης από το σώμα, ωστόσο, όπως είπε στο δικαστήριο, πρόλαβε και συνταξιοδοτήθηκε.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, έχοντας συγκεντρώσει στοιχεία για τη δράση του 63χρονου, έκαναν έρευνα στο σπίτι του, όπου βρήκαν τα ναρκωτικά.

Ο συλληφθείς καλλιεργούσε τα δενδρύλλια στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο της αποθήκης, που βρισκόταν δίπλα σε σχολείο και στην εκκλησία του χωριού. Μάλιστα, είχε τοποθετήσει πλαστικά τελάρα και μπάλες από σανό, προκειμένου τα δενδρύλλια να μην είναι ορατά από τον δρόμο, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της σκεπής της αποθήκης είχε αφαιρεθεί, έτσι ώστε να μπαίνει το φως του ήλιου από ψηλά.

Στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος επικαλέστηκε εθισμό από το χασίς και την ηρωίνη, λόγω νευρολογικών προβλημάτων και κρίσεων πανικού που αντιμετώπιζε στο παρελθόν και είπε ότι όλες οι ποσότητες κάνναβης και χασίς που βρέθηκαν στο σπίτι του προορίζονταν αποκλειστικά για προσωπική χρήση. Οπως είπε χαρακτηριστικά, είχε φτάσει να καπνίζει μέχρι και 10 τσιγάρα χασίς την ημέρα και γι΄αυτό χρειαζόταν να έχει απόθεμα.

Η υπεράσπιση ισχυρίστηκε ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε σκοπό την εμπορία, γιατί δεν είχε οικονομική ανάγκη, αλλά ότι χρειαζόταν το χασίς για προσωπική χρήση, λόγω των προβλημάτων που επικαλέστηκε, γι΄αυτό και ζήτησε μεταβολή της κατηγορίας.

Ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν τα αδέλφια του και ένας συγχωριανός του, περιγράφοντας έναν χαρακτήρα με ψυχολογικά προβλήματα και με ιδιαιτερότητες συμπεριφοράς που τον οδήγησαν σε χωρισμό από την οικογένειά του. Μάλιστα, ο αδελφός του, τον αποκάλεσε «τρελό του χωριού» προφανώς για να ελαφρύνει τη θέση του, όμως το δικαστήριο απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης.

Πηγή: patranews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αστυνομικός έπεσε θύμα επίθεσης ληστών

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis