Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:35 | 29/03/2019
Ισόβια δεσμά και πέντε επιπλέον χρόνια κάθειρξη, επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών σε έναν ηλικιωμένο ημεδαπό από την Ηλεία, ο οποίος πριν από μερικά χρόνια είχε εκτελέσει εν ψυχρώ στο καφενείο του χωριού του, τον 58χρονο συνταξιούχο αστυνομικό και πρώην δημοτικό σύμβουλο Σάκη Μπελόκα.
 
Η ποινή διατηρήθηκε ίδια όπως και στο πρωτόδικο δικαστήριο που είχε διεξαχθεί τον Οκτώβριο του 2016 στην Πάτρα. Ωστόσο, αυτή τη φορά ο κατηγορούμενος δεν παρουσιάστηκε στη δίκη για να υπερασπιστεί τον εαυτό του, καθώς νοσηλευόταν σε νοσοκομείο για λόγους υγείας.
 
[custom:google-ads]
 
Το φονικό είχε συμβεί στις 21 Οκτωβρίου του 2015 στο Λαμπέτι του Δήμου Πύργου, μέρα μεσημέρι. Ο 77χρονος κατέβηκε με το τρίκυκλο όχημά του στο κέντρο του χωριού, και βλέποντας το θύμα, πήρε την καραμπίνα του, πλησίασε απειλητικά στα τραπέζια του καφενείου εκεί που ο Σάκης Μπελόκας και η παρέα του έπιναν ούζα. Αρχικά είπε στους θαμώνες «κάντε άκρη θα τον καθαρίσω. Οι άλλοι δεν φταίτε τίποτα» και χρησιμοποιώντας υβρεολόγιο πυροβόλησε εν ψυχρώ και σχεδόν εξ επαφής τον 57χρονο.
 
Η παρέα του θύματος, δεν πρόλαβε να αντιδράσει, παρά μόνο μετά τους πυροβολισμούς, όταν και έπεσαν πάνω στον δράστη για να τον ακινητοποιήσουν και να του πάρουν το όπλο. Οι θαμώνες του καφενείου ακινητοποίησαν το δράστη και στη συνέχεια τον παρέδωσαν στους αστυνομικούς που έφτασαν άμεσα στο σημείο.
 
Υπενθυμίζεται πως ο δράστης, πριν πολλά χρόνια είχε επίσης διαπράξει έναν ακόμα φόνο σκοτώνοντας τη νεαρή γυναίκα με την οποία συζούσε, υπόθεση για την οποία επίσης είχε εκτίσει πολυετή ποινή φυλάκισης.

Πηγή: pelop.gr, ilialive.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis