Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:29 | 03/04/2016

Το bloko.gr παρουσιάζει από την παραμετροποίηση του νέου Π.Δ. για το βαθμολογιο και το σύστημα κρίσεων των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, πληροφορίες που σχετίζονται με την πρόβλεψη για την εξέλιξη του χαμηλόβαθμου προσωπικού ή των ανθυπαστυνόμων, όπως έχει επικρατησει να καλείται και προκαλεί χρόνια τώρα ζητήματα επί ζητημάτων με δικαστικές προσφυγές και δικαιολογμένες συνδικαλιστικές διαμαρτυρίες. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης το βαθμολόγιο των ανθυπαστυνόμων επιδιώκεται να έχει πολλά χαρακτηριστικά στοιχεία με το αντίστοιχο του Στρατού.

Στο πλαίσιο αυτό, θα συζητηθεί η παραμονή στο βαθμό του αστυφύλακα για  3 χρόνια μετά την έξοδο από την αστυνομική σχολή και προαγωγή μετά από εξετάσεις στα βαθμό του αρχιφύλακα.

Παραμονή 5 χρόνια στο βαθμό και αυτόματη προαγωγή χωρίς εξετάσεις στο βαθμό του ανθυπαστυνόμου για 9 έτη.

Με τη συμπλήρωση τους, ακολουθεί προαγωγή στο βαθμό του υπαστυνόμου Β' για τρία χρόνια και σ' εκείνο του υπαστυνόμου Α για τέσσερα. Ο βαθμός του αστυνόμου Β' θα είναι ο καταληκτικός, αλλά θ' ακολουθεί με την αποστρατεία η απονομή του αστυνόμου Α.

Ως εκ τούτου και με δεδομένο ότι σε όλη την υπηρεσιακή θητεία θα γίνεται μόνο μία προαγωγική εξέταση, καταργείται το ΤΕΜΑ.

 

 

bloko.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis