Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:35 | 25/02/2019

 

Διεκόπη για τις 14 Μαρτίου η δίκη…

 

Την μετατροπή της κατηγορίας του ισοβίτη Επαμεινώνδα Κορκονέα και την απαλλαγή του Βασίλη Σαραλιώτη, ζήτησε ο Εισαγγελέας έδρας Βασίλειος Χανής στη δίκη που συνεχίστηκε το πρωί της Δευτέρας (25/2) στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας.

[custom:google-ads]

 

Συγκεκριμένα, στην αγόρευση του ο κ. Χανής ζήτησε η ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, να μετατραπεί σε ενδεχόμενο δόλο (πρόταση που είχε μειοψηφήσει σε πρώτο βαθμό), σημειώνοντας ότι: «Ήθελε να τους σπάσει τον τσαμπουκά να τους δείξει ποιος είναι. Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας πήγαινε γυρεύοντας…».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Άνδρας έβρισε και χτύπησε αστυνομικούς


Για τον έτερο των κατηγορουμένων Βασίλη Σαραλιώτη ζήτησε την απαλλαγή του θεωρώντας ότι δεν έχει καμία συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Απέχει ο ψυχικός κόσμος του πρώτου και του δευτέρου κατηγορούμενου. Ο πυροβολισμός προέκυψε εντελώς ξαφνικά από τον Επ. Κορκονέα και ο δεύτερος κατηγορούμενος δε θα μπορούσε να τον αποτρέψει. Το συμβάν είναι εντελώς συγκυριακό, συμπτωματικό, συμβάν ανοησίας θα το χαρακτήριζα… Δεν υπάρχει συνέργεια».

Νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί η απολογία του Βασίλη Σαραλιώτη που επέμεινε ότι λυπάται και ότι δεν έχει καμία ευθύνη ή συμμετοχή. Ομοίως απαντώντας στην έδρα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας επανέλαβε ότι νιώθει λύπη και συντριβή για ότι συνέβη.

[custom:google-ads]

Το Δικαστήριο διέκοψε για τις 14 Μαρτίου, όταν και θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων. Επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση εντός Μαρτίου είναι στις 26, ωστόσο φαίνεται αρκετά απίθανο να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Πηγή: lamiareport.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis