Τι συζητήθηκε σε συνάστηση συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. με τον Αρχηγό

Τι συζητήθηκε σε συνάστηση συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. με τον Αρχηγό

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Χανίων:

Το Προεδρείο της Ένωσής μας, συνεχίζει τις συναντήσεις του με θεσμικούς παράγοντες, προκειμένου προωθήσει προς επίλυση τα ζητήματα που αφορούν τους συναδέλφους μας.

Σειρά πήρε την 18-02-2020 και ώρα 13:00΄, συνάντηση αντιπροσωπείας του Προεδρείου της Ένωσής μας, αποτελούμενο από τους Πρόεδρο Νικόλαο Ξανθουδάκη και Αντιπρόεδρο Ρούσσο Τσιλιμιγκάκη, με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη στο Αρχηγείο της ΕΛ.Α.Σ.

Σκοπός της επίσκεψής αυτής ήταν, η κατ’ ιδίαν ενημέρωση του Αρχηγού για τα ζητήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς των Χανίων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ίδρυση του Σταθμού Τροχαίας Β.Ο.Α.Κ. Χανίων.

Ο Πρόεδρος της Ένωσής μας Νικόλαος Ξανθουδάκης, ευχαρίστησε θερμά τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., για την αποδοχή και άμεση υλοποίηση της υπ’ αρίθ. 118/2019 από 24-09-2019 επιστολή μας προς τον ίδιο με θέμα την κατάργηση του υφισταμένου Κλιμακίου Τροχαίας Β.Ο.Α.Κ. Χανίων και αντικατάστασής του με νεοσύστατο Σταθμό Τροχαίας Β.Ο.Α.Κ. Χανίων. Προς τούτο, η Ομοσπονδία μας, προώθησε τις δίκαιές μας θέσεις στο ανωτέρω έγγραφο, με την υπ’ αρίθ. 400/2/24α΄από 02-10-2019 επιστολή της προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Τελικώς εκδόθηκε το υπ’ αρίθ. Π.Δ. 111/2019, το οποίο προβλέπει στο άρθρο 6 παρ. 3 εδάφ. α΄ την ίδρυση Α΄Σταθμού Τροχαίας Β.Ο.Α.Κ. με έδρα τα Χανιά.

Εν συνεχεία η αντιπροσωπεία έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για εφαρμογή του άρθρου 17 παρ. 1 εδάφ. β΄του Π.Δ. 100/2003 το οποίο προβλέπει την πραγματοποίηση έκτακτων μεταθέσεων κατά την ίδρυση νέας Υπηρεσίας, με αστυνομικούς από άλλες περιοχές μετάθεσης. Συγκεκριμένα πρόθεση της Ένωσής μας, η οποία γνωστοποιήθηκε στον Αρχηγό είναι η μισή οργανική δύναμη της νεοσύστατης Υπηρεσίας να προέρχεται από αστυνομικούς που υπηρετούν σε περιοχές εκτός Χανίων.

Για όλα τα παραπάνω ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας δήλωσε αρωγός και εξέφρασε τη θετική του στάση για το εν λόγω ζήτημα.

Για το Δ.Σ.

Ο

Πρόεδρος

 

ΞΑΝΘΟΥΔΑΚΗΣ Νικόλαος

6985777131

 

 

 

Ο

Γενικός Γραμματέας

 

ΣΕΛΗΝΙΩΤΑΚΗΣ Στυλιανός

6972871787