Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:30 | 11/06/2020

Η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ ξεκίνησε έρευνα για ατύχημα με αεροσκάφος F-35, με δύο ακόμα ατυχήματα να έχουν προηγηθεί τον Μάιο με F-35 και F-22.

Έρευνα έχει ξεκινήσει η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ ύστερα από ανώμαλη προσγείωση στρατιωτικού αεροσκάφους, τύπου F-35A Lightning II, της 388ης μονάδας μάχης, εξαιτίας δυσλειτουργίας στο σύστημα προσγείωσης.

Μέσω ανάρτησης στο διαδίκτυο, η μονάδα μάχης ανέφερε πως ο πιλότος του αεροσκάφους έλαβε «ιατρική αξιολόγηση», αφού το ατύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια προσγείωσης ρουτίνας στη βάση της πολεμικής αεροπορίας στη Γιούτα.

Όπως ανακοίνωσε η πολεμική αεροπορία, ο διάδρομος προσγείωσης θα παραμείνει ανενεργός με τις υπόλοιπες πτήσεις να εκτρέπονται σε άλλους διαδρόμους, ενώ το συγκεκριμένο περιστατικό φέρνει στο φως νέα προβλήματα για το αεροσκάφος F-35.

Στις 20 Μαΐου, σε άλλο περιστατικό, ο πιλότος ενός F-35 αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σκάφος την ώρα που πετούσε πάνω από την αεροπορική βάση Έλγιν της Φλόριντα. Το αεροσκάφος τελικά συνετρίβη στο έδαφος.

Το περιστατικό της 20ής Μαΐου ακολούθησε άλλο ατύχημα με αεροσκάφος F-22 στην ίδια βάση, στις 15 Μαΐου.

Σε κανένα από τα παραπάνω περιστατικά ωστόσο δεν σημειώθηκαν θάνατοι.

Πηγή: onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis