Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:53 | 26/10/2016

Η καλή ποιότητα του ύπνου είναι καθοριστικός παράγοντας για την απαιτητική, πιεστική και γεμάτη υποχρεώσεις καθημερινότητά μας. Η πλευρά στην οποία κοιμόμαστε παίζει σημαντικό ρόλο στον οργανισμό μας, συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του και μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο οφέλιμη, σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί.

Το πόρισμα της έρευνας έκρινε την αριστερή πλευρά ως την πιο “θετική”.

Ο ύπνος στην αριστερή πλευρά...

1) Βοηθά στην καλή υγεία της καρδιάς: Λόγω του ότι το μεγαλύτερο μέρος της καρδιάς βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του σώματός μας, ο ύπνος στη συγκεκριμένη θέση θα την βοηθήσει να δουλεύει καλύτερα.

 

2) Ευνοεί την διαδικασία της πέψης: Ο τρόπος που η κοιλότητα του στομάχου βρίσκεται προς την αριστερή πλευρά του σώματός σου, επηρεάζει το αν και κατά πόσον θα έχεις συμπτώματα καούρας, καθώς κοιμάσαι. Το στομάχι και το πάγκρεας βρίσκονται κυρίως προς την αριστερή πλευρά του σώματός σου. Έτσι, εάν η θέση του ύπνου είναι από αυτή την πλευρά θα έχουμε καλύτερη πέψη. Αποτελεί έναν τρόπο για την αποτελεσματικότερη διοχέτευση των γαστρικών υγρών και την ευκολότερη έκκριση των παγκρεατικών ενζύμων.

3) Καλύτερος μεταβολισμός – Λιγότερο στρες: Η αριστερή πλευρά είναι η κυρίαρχη πλευρά όσον αφορά το λεμφικό σύστημα που συνδέεται άμεσα με τον μεταβολισμό. Ο ύπνος στην αριστερή πλευρά βοηθά στην διαδικασία αποβολής των περιττών ουσιών από τον οργανισμό ενώ σύμφωνα με έρευνες μειώνει το στρες.

 

bovary.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis