Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:45 | 26/05/2017

Η πρόταση του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Παγγαίου, Χρήστου Πριονίδη, φαίνεται ότι γίνεται αποδεκτή από τη Διοίκηση του Δήμου Παγγαίου κι έτσι διασώζεται το αστυνομικό τμήμα της Νέας Περάμου, που κινδύνευε επειδή λειτουργεί σε χώρο ιδιωτικό, για τον οποίο η Ελληνική Αστυνομία πληρώνει ενοίκιο.

Η συζήτηση, προκειμένου το αστυνομικό τμήμα να φιλοξενηθεί σε δημοτικό χώρο, ξεκίνησε προ μηνών. Γίνονταν ανάμεσα στην Ελληνική Αστυνομία και το Δήμο Παγγαίου. Οι προτάσεις του Δημάρχου δεν έγιναν δεκτές από την Ελληνική αστυνομία. Ο κ. Αναστασιάδης πρότεινε το τμήμα να μετακινηθεί και να φιλοξενηθεί στο ακίνητο του Δήμου, πρώην «Πασχάλης» ή στο παλιό δημαρχείο του πρώην Δήμου Ελευθερών, στη Νέα Πέραμο, το οποίο πάντως χρησιμοποιείται από τον πολιτιστικό σύλλογο.

Ο Χρήστος Πριονίδης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη, προειδοποίησε ότι αν ο Δήμος Παγγαίου δε βρει λύση για το Αστυνομικό τμήμα Ν. Περάμου, αυτό θα καταργηθεί. Πρότεινε το ημιτελές ακίνητο, που κατασκευάστηκε επί Χαράλαμπου Χρυσανίδη, και βρίσκεται στην είσοδο της Νέας Περάμου, σε απόσταση 100 μέτρων από το σημερινό κτήριο που φιλοξενεί το αστυνομικό τμήμα.

Πρόκειται για το γνωστό ημιτελές πολιτιστικό κέντρο, που για να ετοιμασθεί ο Δήμος Παγγαίου πρέπει να πληρώσει 90.000 ευρώ στον ανάδοχο που πάντως δεν πρόλαβε να το ολοκληρώσει.

Η πρόταση του Χρ. Πριονίδη φαίνεται ότι γίνεται δεκτή από τη Διοίκηση του Δήμου. Άλλωστε εναλλακτική δεν υπάρχει. Με τη βοήθεια λοιπόν της ιδέας Πριονίδη, ο Δήμος Παγγαίου θα δράσει γρήγορα, για να σώσει στην ουσία το αστυνομικό τμήμα της Ν. Περάμου, απαραίτητο σε μία τουριστική και ιδιαίτερα αναπτυγμένη περιοχή όπως η Νέα Πέραμος.

www.proininews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis