Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:58 | 29/03/2017

Σε γκάφα του τμήματος διοικητικής υποστήριξης της αντιτρομοκρατικής αποδίδεται από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ η ανάρτηση στη διαύγεια του αιτήματος για την "ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ
ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΩΤΡΩΝ ΛΟΓΩ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ...."

Σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματούχους που μίλησαν για το θέμα στο bloko.gr, με το συγκεκριμένο αιτιολογικό έγινε επίκληση κατεπείγουσας αναγκης όχι μόνο από την αντιτρομοκρατική, αλλά και από αρκετές ακόμη υπηρεσίες της αστυνομίας, προκειμένου να παρακαμφεί ο διαγωνιστικός σκόπελος με απευθείας μικροαναθέσεις, ούτως ώστε ν' αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα.

Για το συγκεκριμένο λόγο σημειώνουν, ο συντάκτης δεν κάνει εξειδικευμένη αναφορά στα ... "κινητικά" προβλήματα της αντιτρομοκρατικής, αλλά γενικά της ΕΛΑΣ, όπως ακριβώς έπραξαν όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες, με τη διαφορά πως όλες οι υπόλοιπες δεν έκαναν ανάρτηση στη διαύγεια, αλλά ακολούθησαν την  υπηρεσιακή οδό υποβολής του αιτήματος στο αρχηγείο. 

Υπενθυμίζουν ακόμη πως βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός 3ετίας για την προμήθεια ελαστικών μετά από διαταγή της δνσης οικονομικών.


Το Τμήμα Διοικητικής και Τεχνικής Υποστήριξης της Αντιτρομοκρατικής ζητεί από τη Διεύθυνση Οικονομικών του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ την ικανοποίηση του αιτήματος, το οποίο χαρακτηρίζεται «επείγον», στην ανάρτησή του στη Διαύγεια (ΑΔΑ: 6ΛΝ7465ΧΘ7-Τ1Ξ) , την Κυριακή 26 Μαρτίου.
Ειδικότερα ζητείται η προμήθεια 212 τεμαχίων με την απαιτούμενη πίστωση, η οποία ανέρχεται σε 35.000 ευρώ.

Μάλιστα, στις παρατηρήσεις της αίτησης αναφέρεται χαρακτηριστικά:
«Προμήθεια ελαστικών επισώτρων λόγω έκτακτης και κατεπείγουσας ανάγκης που συνίσταται στην αποτροπή ακινητοποίησης του μηχανοκίνητου στόλου της ΕΛ.ΑΣ. ανά την επικράτεια έως ότου ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαγωνιστικές διαδικασίες προμήθειας μέσω του ανοικτού δημόσιου διαγωνισμού ο οποίος βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, βάση της υπ’ αριθ. 13/2017 σχετικής διακήρυξης της Δ/νσης Οικονομικών ΑΕΑ για την κάλυψη ανελαστικών αναγκών κίνησης του μηχανοκίνητου στόλου της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και των Αστυνομικών Υπηρεσιών που επιχειρούν στο Νομό Αττικής, προς το σκοπό αποφυγής ακινητοποίησης αυτού και αδυναμίας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και τάξης, βασικών αρχών της αποστολής του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας για το από 26/03/2017 έως 31/12/2017 χρονικό διάστημα».

 

www.bloko.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis