Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:25 | 08/12/2016

Η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής εξέδωσε την ανακοίνωση που ακολουθεί:

 

Την 02/12/2016 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση της Ένωσής μας με το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Υποστράτηγο κύριο ΔΡΑΓΑΤΑΚΗ Χρήστο, προκειμένου να συζητηθούν τρέχοντα θέματα που απασχολούν τις διοικήσεις Αξιωματικών, το αστυνομικό προσωπικό και τις Υπηρεσίες του Νομού.

Στο πλαίσιο της συζήτησης αναφερθήκαμε στα θέματα της αναδιάρθρωσης Αστυνομικών Υπηρεσιών, της ελλειπούς στελέχωσης Αστυνομικών Τμημάτων και Τμημάτων Ασφαλείας, της ανεπαρκούς υλικοτεχνικής υποδομής, ιδίως στον τομέα των οχημάτων και της βελτίωσης των εργασιακών συνθηκών του προσωπικού, που καταπονείτε πολλές φορές σε αλλότρια καθήκοντα.

Επίσης τονίστηκε ιδιαίτερα η διάθεση σε μέτρα τάξης και ασφάλειας, σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα, Διοικητών Αστυνομικών Υπηρεσιών (Α.Τ. και Τ.Α.), με αποτέλεσμα περισσότερες φορές να εκτελούν μέτρα τάξης και ασφάλειας, παρά να εργάζονται στις υπηρεσίες τους και να διοικούν αυτές.

Από την πλευρά μας για όλα τα προαναφερόμενα θέματα υπεβλήθησαν οι ανάλογες προτάσεις, η υλοποίηση των οποίων θα καταστήσει λειτουργικότερες και αποδοτικότερες τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, αλλά και θα βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας του αστυνομικού προσωπικού.

http://www.enaxia.gr/images/2016/synantisi_dragataki_2_12_16.jpg

Από την πλευρά του ο κύριος Υποστράτηγος υπογράμμισε ότι, κατανοεί τις θέσεις της Ένωσής μας και πράττει ότι είναι δυνατόν, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του και των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών, για την αποδοτικότερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των Υπηρεσιών, την βελτίωση των συνθηκών εργασίας του προσωπικού και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.

Ως προς την διάθεση σε μέτρα τάξης και ασφάλειας των Διοικητών Αστυνομικών Υπηρεσιών, τόνισε ότι θα καταβάλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια απεμπλοκής αυτών, στο μέτρο του εφικτού, από τα εν λόγω καθήκοντα.

Κλείνοντας την ουσιαστική και εποικοδομητική συνάντηση που είχαμε με τον κύριο Γενικό, τονίσαμε ιδιαιτέρως ότι θα μας βρει αρωγούς και συμπαραστάτες στις προσπάθειες του, που θα έχουν ως στόχο μία Αστυνομία σύγχρονη και αποτελεσματική, προσανατολισμένη στην πρόληψη και την καταστολή του εγκλήματος, κοντά στον πολίτη και στα προβλήματά του, με επίκεντρο τον σκληρά εργαζόμενο αστυνομικό και την επίλυση των μεγάλων υπηρεσιακών και προσωπικών προβλημάτων, που πολλές φορές δυσχεραίνουν το έργο του και την κοινωνική του ζωή, με αποτέλεσμα αυτό να έχει συνέπειες και στο παραγόμενο αστυνομικό έργο.

 

enaxia proedros grammateas

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis