Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:08 | 29/03/2018

Tην 26-03-2018, μετά από αίτημά μας που υποβάλλαμε διαμέσω της Π.Ο.ΑΣ.Υ., πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Αστυφυλάκων συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο ΤΟΣΚΑ. Παρευρέθησαν επίσης ο Γενικός Επιθεωρητής Περιφέρειας Α.Μ.Θ. Υποστράτηγος  κ. ΜΕΝΕΞΙΔΗΣ Νικόλαος, ο Διευθυντής της Δ.Α. Ροδόπης Αστυνομικός Διευθυντής κ. ΣΕΒΔΥΝΙΔΗΣ Μιχαήλ και ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων Αστυνομικός Διευθυντής κ. ΤΖΟΥΒΑΝΑΣ Ιωάννης.

Ενημερώσαμε αναλυτικά τον κ. Υπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη μας και η Δ.Α. Ροδόπης, προκειμένου εξευρεθούν λύσεις οι οποίες θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών ασφάλειας στους πολίτες της Ροδόπης αλλά και στη βελτίωση συνθηκών εργασίας των υπηρετούντων στην περιοχή Αστυνομικών Υπαλλήλων και παραδώσαμε το συνημμένο υπόμνημα.

Εστιάσαμε ιδιαίτερα :

  1. Στο μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού, αιτούμενοι την ενίσχυση της Δ.Α. Ροδόπης με ικανό αριθμό Αστυνομικών για την εύρυθμη λειτουργία όλων των Αστυνομικών Υπηρεσιών της.
  2. Συστέγαση-μεταστέγαση των Υπηρεσιών Α.Τ. Σαπών και Τ.Σ.Φ. Σαπών, αιτούμενοι την από μέρους του συνδρομή ώστε να παραχωρηθεί προς τούτο το κτίριο της πρώην Δ.Ο.Υ Σαπών.
  3. Άμεση ανάγκη ανανέωσης Υπηρεσιακών Οχημάτων (Δ.Α. Ροδόπης – Τ.Δ.Α. Κομοτηνής).
  4. Εύρεση κατάλληλου χώρου για την λειτουργία του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Κομοτηνής.
  5. Λειτουργία Παιδικού Σταθμού, αιτούμενοι την παρέμβασή του ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία χορήγησης Υπηρεσιακού Λεωφορείου για την μεταφορά των παιδιών των Αστυνομικών στις εγκαταστάσεις του Παιδικού Σταθμού που μετά από ενέργειές μας ο Δήμος Κομοτηνής προτίθεται να παραχωρήσει. Ο σχετικός φάκελος εκκρεμεί προς υπογραφή στο γραφείο του κ. Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο κ. Υπουργός αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων μας και την ανάγκη ενίσχυσης  Δ.Α. Ροδόπης με ανθρώπινο δυναμικό.

Δεσμεύτηκε ότι θα το βάλει σε προτεραιότητα μετά το πέρας της καλοκαιρινής περιόδου.

Για το θέμα της συστέγασης – μεταστέγασης των Υπηρεσιών Α.Τ. Σαπών και Τ.Σ.Φ. Σαπών στην πρώην Δ.Ο.Υ. Σαπών, ο κ. Διευθυντής της Δ.Α. Ροδόπης μας ενημέρωσε ότι έχει δρομολογηθεί συνάντησή του για την ερχόμενη εβδομάδα με τον Δήμαρχο Μαρωνείας Σαπών. Ο δε κ. Υπουργός δήλωσε πρόθυμος να συνδράμει στην προσπάθεια αυτή εάν χρειαστεί.

Μας ενημέρωσε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανανεωθεί ένα κομμάτι των Υπηρεσιακών οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Προκειμένου για την λειτουργία του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων και σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τον κ. Διευθυντή της Δ.Α. Ροδόπης, θα διασφαλιστεί χώρος εντός του Αστυνομικού Μεγάρου και μάλιστα αυτό θα ολοκληρωθεί σε μερικούς μήνες.

Τέλος όσον αφορά το αίτημά μας για διασφάλιση της μεταφοράς των παιδιών των Αστυνομικών από την έδρα στον χώρο που ο Δήμος Κομοτηνής προτίθεται να μας παραχωρήσει για την λειτουργία Παιδικού Σταθμού, ο κ. Υπουργός εξέφρασε την ιδιαίτερη ευχαρίστησή του για τις ενέργειές μας και την πρόθεση του κ. Δημάρχου Κομοτηναίων, δεσμευόμενος ότι από την πλευρά του θα εκδηλωθεί παρέμβαση ώστε να εγκριθεί από το Α.Ε.Α. η χορήγηση κατάλληλου λεωφορείου για την μεταφορά των παιδιών των Αστυνομικών.

Το Δ.Σ. της Ένωσή μας, εκφράζει τις ευχαριστίες του στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο ΤΟΣΚΑ για την συνάντησή μας, για το ενδιαφέρον που επέδειξε κατά την ενημέρωσή του από εμάς για τα προβλήματα που απασχολούν τα μέλη μας και την δέσμευση που μας έδωσε ότι θα δρομολογήσει λύσεις γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε επίσης την Ομοσπονδία μας και τον Πρόεδρο κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ Γρηγόριο για την άμεση υποβολή του αιτήματός μας προς συνάντηση και την παρέμβασή του προκειμένου αυτή να πραγματοποιηθεί.

Τελειώνοντας και με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο που ανέφεραν αναληθώς ότι η συνάντηση αφορούσε μόνο την ενίσχυση της Δ.Α. Ροδόπης με Αστυνομικό προσωπικό και ότι ο κ. Υπουργός μας δεν δεσμεύτηκε σε τίποτε, είμαστε υποχρεωμένοι να τα διαψεύσουμε συστήνοντας στου συντάκτες τους να επιδεικνύον λίγη υπομονή ώστε να έχουν υπεύθυνη ενημέρωση για τα αληθινά γεγονότα και όχι να αντλούν πληροφορίες από αναρμόδιες και αμφίβολες πηγές.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΛΙΑΠΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis