Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:16 | 13/10/2021

Δεν είναι μόνον η τεχνική, η αλλαγή του τερέν και το έντονο περπάτημα που θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις. Είναι και η ώρα που θα περπατήσεις! Μάθε το γιατί.

Έχεις αποφασίσει να εντάξεις το περπάτημα στην καθημερινότητά σου; Ποια ώρα είναι η καλύτερη;

Το πρωινό και το βραδινό περπάτημα, ιδανικά όταν ανατέλλει ο ήλιος και λίγο πριν δύσει ο ήλιος είναι ό,τι καλύτερο για να περπατήσεις και να αδυνατίσεις. Καλό είναι να συντονίζεις το σώμα σου με τους φυσικούς κιρκαδικούς ρυθμούς του. Αυτό βοηθά το σώμα να παράγει φυσικά κορτιζόλη (την ορμόνη του στρες) το πρωί και να τη μειώνει το απόγευμα. Τα χαμηλά επίπεδα κορτιζόλης έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη διατήρηση του βάρους αλλά και στην απώλεια κιλών.

Πώς εξηγείται αυτό;

Σε γενικές γραμμές, η κορτιζόλη ελέγχει μερικές ξεχωριστές λειτουργίες στον οργανισμό σου, που κυμαίνονται από το ανοσοποιητικό σου σύστημα έως την πέψη. Το πιο σημαντικό, η κορτιζόλη ελέγχει το μεταβολισμό άρα επηρεάζει την απώλεια βάρους αποτρέποντας την αποθήκευση γλυκόζης στο σώμα σου.

Ορισμένα στοιχεία υποδεικνύουν ότι το αυξημένο στρες, το οποίο μπορεί να αυξήσει την κορτιζόλη, μπορεί να οδηγήσει σε υπερφαγία και αύξηση βάρους σε ορισμένα άτομα. Τα άτομα με σοβαρές μεταβολικές καταστάσεις που περιλαμβάνουν υπερβολική παραγωγή κορτιζόλης, όπως το σύνδρομο Cushing, έχουν αυξημένο κοιλιακό λίπος. Μια αύξηση που σχετίζεται με το μεταβολισμό του κοιλιακού λίπους παρατηρείται επίσης σε άτομα που αναπτύσσουν αντίσταση στην ινσουλίνη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μεταβολικό σύνδρομο και διαβήτη τύπου.

Βάλε λοιπόν στο πρόγραμμα το περπάτημα και περπάτα πρωί – βράδυ!

Πηγή: bestofyou.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis