Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:30 | 19/01/2020

Δυσβάσταχτο αναμένεται να είναι το υπηρεσιακό μέλλον για τους συναδέλφους που υπηρετούν στα Τμήματα Τάξης, Ασφαλείας και Τροχαίας. Κι αυτό γιατί ούτε ένας από τους νεοεξερχομένους συναδέλφους Ειδικούς Φρουρούς δεν θα στελεχώσει τα Τμήματα. Η Ηγεσία επικεντρώθηκε σχεδόν αποκλειστικά στην ενίσχυση των περιπολιών, με τη συντριπτική πλειοψηφία των νέων συναδέλφων να τοποθετείται σε Α.Δ. κι Ο.Π.Κ.Ε. Συνέπεια της φυσικής αύξησης της δουλειάς του δρόμου, θα αποτελέσει η διόγκωση της δουλειάς των Τμημάτων. Η διαφορά όμως είναι ότι δεν θα διαθέτουν την αντίστοιχη δύναμη για να αντεπεξέλθει!

Τα ήδη ματωμένα Τμήματα δέχονται γι’ άλλη μια φορά τον εξευτελισμό της Ηγεσίας.

Διαχείριση δικογραφιών, κρατουμένων, μεταγωγές, μέτρα, αδυναμία έκδοσης εβδομαδιαίας υπηρεσίας πολλαπλασιαμένα επί… 1400! Θύματα της ανισοκατανομής και οι μόνιμοι συνάδελφοι, αλλά και οι δόκιμοι που κατά παράβαση των κανονισμών δουλεύουν στις περισσότερες περιπτώσεις σε πόστα μονίμων, προκειμένου να «βγαίνει» η υπηρεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδική Έκπτωση στα ασφάλιστρα αστυνομικών από την idirect.gr

Ρωτάμε δι’ αυτής της ανακοίνωσης ευθέως την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, πώς θα τα βγάλουμε πέρα; Πότε επιτέλους οι συνάδελφοι των Τμημάτων θα μπορέσουν να ζήσουν μια φυσιολογική υπηρεσιακή ζωή, να μπορέσουν να προγραμματίσουν τη ζωή τους; Έχουμε βαρεθεί να μας κόβουν τα ρεπό, να μας αλλάζουν τα ωράρια, να μην εκδίδεται εβδομαδιαία υπηρεσία, να μένουν τα Τμήματα μόνο με ΑΞ.ΥΠ. και σκοπό τα βράδια αφύλαχτα!. Ως εδώ!

Άλλο ένα πράγμα που μας έκανε (ή μάλλον δεν μας έκανε) εντύπωση, είναι η ενίσχυση του Μεταγωγών με μόνο 100 άτομα! Πόσες τρύπες να «μπαλώσουν» 100 άτομα στο… «βουλιαγμένο καράβι» του Μεταγωγών; Πάλι οι συνάδελφοι απ’ τα τμήματα «θα την πληρώσουν».

Απαιτούμε να δοθεί τέλος στον εργασιακό Μεσαίωνα που βιώνουμε χρόνια τώρα, και μάλιστα τώρα διαφαίνεται ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν. Απαιτούμε απαντήσεις και προ πάντων ΛΥΣΕΙΣ. Η ραχοκοκκαλιά της Αστυνομίας είναι τα Τμήματα κι ας μην το έχουν καταλάβει κάποιοι. Η ενίσχυση των περιπολιών -πράγμα φυσικά θετικό- όφειλε να συνοδεύεται κι από ενίσχυση των Τμημάτων.

Καλούμε την Π.Ο.ΑΣ.Υ. να παρέμβει για το ζήτημα που θίγουμε και να το θέσει στον κ. Υπουργό στο επερχόμενο Γενικό Συμβούλιο της 20-21 Γενάρη, γιατί τα όρια έχουν στενέψει. Ειδάλλως πρέπει να κλιμακώσουμε την αντίδρασή μας.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis