Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:44 | 11/12/2016

Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ντέιβ Έγκερς, η ταινία, της οποίας την συμπαραγωγή έχει αναλάβει ο ίδιος ο Τομ Χανκς, εστιάζει στη ζωή μιας νεαρής κοπέλας (Έμα Γουότσον) που προσλαμβάνεται από μια εταιρεία κολοσσό του διαδικτύου και αναλαμβάνει να συγκεντρώσει προσωπικά δεδομένα ηλεκτρονικής μορφής (mail, κοινωνικά δίκτυα, τραπεζικά στοιχεία, αγορές) σε ένα παγκόσμιο λειτουργικό σύστημα στοχεύοντας στην διαμόρφωση μιας διαδικτυακής ταυτότητας για τον καθένα και σε μια νέα εποχή αστικοποίησης και διαφάνειας.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο θρίλερ σχετικά με το πώς οι κίνδυνοι της ζωής στην ψηφιακή εποχή, όπου τα προσωπικά δεδομένα συγκεντρώνονται, διανέμονται, αποτιμώνται σε χρήμα και χρησιμοποιούνται για παρακολούθηση, καθιστούν την ύπαρξη προσωπικής ζωής αδύνατη.

Ο Τζέιμς Πόνσολντ των «Τέλος Διαδρομής» και «The Spectacular Now» βρίσκεται στη σκηνοθετική καρέκλα, ενώ αρχικά τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατούσε η Αλίσια Βικάντερ. Η Έμα Γουότσον αντικατέστησε την βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό, όταν εκείνη συγκρούστηκε με τους παραγωγούς λόγω της συμμετοχής της στη νέα ταινία «Jason Bourne».

Η αντικατάσταση δεν δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα. Απεναντίας, ο σκηνοθέτης Τζέιμς Πόνσολντ δήλωσε κατενθουσιασμένος: «η Έμα Γουότσον είναι μία από τις αγαπημένες μου ηθοποιούς και το εξαιρετικό ταλέντο της, η ευαισθησία και η βαθιά νοημοσύνη της θα φέρουν μια ηλεκτρική ενέργεια στον ‘Κύκλο’».

Εμείς αναμένουμε να δούμε την Γουότσον στη νέα ταινία της Ντίσνεϊ «Πεντάμορφη και το Τέρας», ενώ η παραγωγή της ταινίας «Ο Κύκλος» έχει προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2017 στις ΗΠΑ.

www.cinemag.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis