Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:14 | 01/02/2020
Τις προηγούμενες κινήσεις του «τοξοβόλου» και των δύο γυναικών που συνελήφθησαν μαζί του προσπαθεί να χαρτογραφήσει η Αντιτρομοκρατική.
 
Με βάση τα στοιχεία που έχει ήδη συλλέξει η Αντιτρομοκρατική, ο «τοξοβόλος» και οι δύο γυναίκες πριν 10 ημέρες είχαν βρεθεί στην Τρίπολη, όπου, η αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι έκαναν κατόπτευση τράπεζας την οποία σκόπευαν να ληστέψουν την ημέρα που συνελήφθησαν!
 
Τα ταξίδια του Τοξοβόλου και των δύο γυναικών στην επαρχία
 
Στην Τρίπολη ο Τοξοβόλος και οι δύο γυναίκες εκτιμάται ότι έμειναν για ένα βράδυ σε ξενοδοχείο, πλήρωσαν με μετρητά και έφυγαν το επόμενο πρωί. Και αυτό δεν ήταν το μόνο ταξίδι που είχαν κάνει στην επαρχία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Τοξοβόλος και οι δύο γυναίκες είχαν ταξιδέψει σε περιοχές της Κορινθίας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας και βόρεια προς Λαμία, Λάρισα και Θεσσαλονίκη προκειμένου να κάνουν κατόπτευση χώρων που εν συνεχεία θα λήστευαν. Για τα ταξίδια τους έπαιρναν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην εντοπιστούν, και ταξίδευαν μέσω παραδρόμων και βοηθητικών δρόμων για να μην τους εντοπίζουν οι κάμερες ασφαλείας.
 
Ψάχνουν τη γιάφκα του τοξοβόλου
 
Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε χθες στη δημοσιότητα τα στοιχεία των ταυτοτήτων που χρησιμοποιούσαν ο τοξοβόλος και οι δύο γυναίκες σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσουν στοιχεία για τις κινήσεις τους από άτομα που πιθανόν τους αναγνωρίσουν από αυτές. Επιπλέον ψάχνουν πόρτα-πόρτα στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να εντοπίσουν τη γιάφκα-κρυσφήγετο, κάποιο όχημα ή πιθανούς συνεργούς του τοξοβόλου και των δύο γυναικών. Περιοχές που έχουν επικεντρώσει τις έρευνες είναι αυτές του Βύρωνα, Καισαριανής, Υμηττού, Ζωγράφου και Πετραλώνων, μετά από μία χαρτογράφηση της πορείας που ακολούθησε το κλεμμένο τζιπ που χρησιμοποίησαν για την κίνησή τους.
 
Οι αστυνομικοί είναι βέβαιοι πως υπάρχει ένα τουλάχιστον σπίτι-«βάση» και δεν αποκλείουν να υπάρχει αυτοκινούμενη-γιάφκα οπλισμού. Επίσης, εκτιμούν ότι υπάρχουν και συνεργοί καθώς τα ρούχα που βρέθηκαν δεν αντιστοιχούν στον σωματότυπο του «τοξοβόλου» και πιθανόν ανήκουν σε ασύλληπτους συνεργούς.
 
Επίσης, η ΕΛ.ΑΣ. επιχειρεί μια ανάσυρση δεδομένων και κλήσεων από κινητά τηλέφωνα που εντοπίστηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων και αναζητούν γενετικό υλικό στα ρούχα τους.
 
Η συνεγάτις της Ρούπα είχε... τσακωθεί μαζί της!
 
Ψάχνοντας το κουβάρι του νήματος, στην αντιτρομοκρατική προσπαθούν να διαπιστώσουν το πώς ήρθαν σε επικοινωνία ο τοξοβόλος με την 28ρονη συνεργάτη της Πόλας Ρούπα. Μια πρώτη εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η 28χρονη ήρθε σε επαφή με την Ρούπα στο πλαίσιο της επιχείρησης εναέριας απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, του Νίκου Μαζιώτη και μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Όταν αυτή απέτυχε και οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν, λίγο αργότερα επήλθε η ρήξη. Μετά τον τσακωμό πρέπει να ήρθε σε επαφή με τον τοξοβόλο.
 
Χθες, ο τοξοβόλος και οι τρεις γυναίκες μεταφέρθηκαν στα δικαστήρια όπου τους απαγγέλθηκαν βαρύτατες κατηγορίες. Αμέσως μετά κρίθηκαν προφυλακιστέοι.
 
Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, αξιολογώντας εκ των υστέρων την επικινδυνότητα της αστυνομικής επιχείρησης σύλληψης του «τοξοβόλου» και των δύο γυναικών, διαπίστωσαν πως ο 32χρονος ανάμεσα στα πόδια του είχε μία θήκη για ρακέτες, μέσα στην οποία ήταν το καλάσνικοφ με τη σφαίρα στη θαλάμη!
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis