Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:14 | 08/03/2017

Από την 1η Μαρτίου ανέλαβε τα καθήκοντά του στο Δήμο Κιλελέρ ο τοπικός αστυνόμος, η δεύτερη από τις τέσσερις περιοχές της Θεσσαλίας όπου θα εφαρμοστεί ο νέος θεσμός. Ήδη λειτουργεί στην ορεινή και απομακρυσμένη κοινότητα Ανθηρό στην Αργιθέα Καρδίτσας και ακολουθεί η Ραψάνη και η Κάτω Αιγάνη -στα Μεσάγγαλα τους καλοκαιρινούς μήνες- του Δήμου Τεμπών.

Ο θεσμός του τοπικού αστυνόμου στοχεύει στο να βοηθά, να εξυπηρετεί τους πολίτες και επιλύει άμεσα ζητήματα της καθημερινότητας που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της αστυνομίας.

Ουσιαστικά θα είναι ο συνδετήριος κρίκος μεταξύ πολιτών και αστυνομίας.


2


“Τους ζητώ να σταθούν δίπλα στον πολίτη δημιουργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς” είπε απευθυνόμενος στους τοπικούς αστυνόμους ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Ταξίαρχος κ.Δημήτρης Κοτσιάφτης και τους ευχήθηκε υγεία και δύναμη για να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.

Ο Αστυνομικός Δ/ντης Λάρισας Υποστράτηγος κ. Γιώργος Αγάκος καλωσόρισε τους τοπικούς αστυνόμους και “το νέο τρόπο αστυνόμευσης και αστυνομικής παρέμβασης μέσω του οποίου επιδιώκεται η ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου της ΕΛ.ΑΣ.”

Ο Δήμος Κιλελέρ αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα αστυνόμευσης επεσήμανε ο Δήμαρχος κ. Θανάσης Νασιακόπουλος. “Οι κλοπές σε αγροτικές περιοχές είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν από τον τοπικό αστυνόμο αλλά η αμεσότητα στην επικοινωνία με τις αστυνομικές αρχές και η συνεργασία θα βελτιώσει την κατάσταση”.


3


Αισιόδοξος για τα αποτελέσματα του νέου θεσμού εμφανίστηκε και ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος που βρέθηκε στην τελετή αγιασμού. “Εκπέμπει νότα αισιοδοξίας ο τοπικός αστυνόμος” σημείωσε, “την ώρα που όλες οι υπηρεσίες στους Δήμους αποδυναμώνονται και μετακινούνται ή κλείνουν”.

“Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι έτοιμη να σας παρέχει όποια δυνατή βοήθεια” τόνισε στο καλωσόρισμά του ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους.

Τα καθήκοντά τους ανέλαβαν μία γυναίκα και ένας άντρας αστυνομικός, στο παλιό Δημαρχείο Πλατυκάμπου, έως ότου μετεγκατασταθεί εκεί το νεοϊδρυθέν Αστυνομικό Τμήμα Κιλελέρ.

4


Στην τελετή υποδοχής των αστυνομικών παραβρέθηκαν Αντιδήμαρχοι και πρώην Δήμαρχοι της περιοχής.

www.ert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis