Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:39 | 10/12/2018

           Αγαπητές και αγαπητοί αντιπρόσωποι των Ενώσεων Αξιωματικών στην Ομοσπονδία μας, σας χαιρετίζω και σας εύχομαι να έχουμε όλοι μας μία αγωνιστική και δημιουργική θητεία προς όφελος των μελών μας Αξιωματικών, της Αστυνομίας και της κοινωνίας μας.

         Το 29ο  συνέδριο της Ομοσπονδίας μας , για εμένα, είναι ένα σημαντικό κομβικό σημείο για το συνδικαλιστικό μας κίνημα γιατί καλούμαστε όλοι μας να εκλέξουμε αυτούς που θα συνεχίσουν την επιτυχημένη θητεία του απερχόμενου προεδρείου και Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας, όπου πρόεδρος ήταν ο ομολογουμένως ικανός, άξιος, δημιουργικός και πάνω απ´ όλα ενωτικός Γιάννης Κατσιαμάκας.

[custom:google-ads]

           Μία τριετία που κλείνει με μία μεγάλη επιτυχία που είναι η εφάπαξ καταβολή σε λίγες ημέρες των παράνομων μνημονιακών κρατήσεων μας. Έγινε επιτέλους η υλοποίηση της δικαστικής απόφασης η οποία γίνεται όμως  κατά το 1/3 γιατί δεν επαναφέρει τους μισθούς μας στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012 και δεν μας επιστρέφει τις κρατήσεις των ετών 2017 και 2018 καθώς και τα επιδόματα των Χριστουγέννων, Πάσχα και αδειών, λόγω του απαράδεκτου μισθολογίου που εφαρμόστηκε και ισχύει από 1-1-2017. Είμαστε στην αναμονή της νέας δικαστικής απόφασης για το μισθολογικό αυτό νομοσχέδιο και  περιμένουμε να καταπέσει ως αντισυνταγματικό.    

      Επίσης η  τριετία που πέρασε είχε  αγώνες και προσπάθειες   για την κατοχύρωση ή την επαναφορά των δικαιωμάτων μας που έγιναν βορά των μνημονιακών υποχρεώσεων, της τρόικας, της επιτήρησης αλλά και τις λάθος προσεγγίσεις σε διαφορά θέματα από τη φυσική και την  πολιτική μας ηγεσία.

        Δεν μπορούμε να ξεχνάμε το περιβόητο άρθρο 26 που καταργεί το αμετάθετο των Αστυνομικών Υποδιευθυντών που  τους καθιστά όμηρους στις διαθέσεις της Υπηρεσίας και των Γενικών Περιφεριακών Αστυνομικών Διευθυντών.     

         Δεν πρέπει να  ξεχνάμε το βαθμολόγιο των Αξιωματικών που μετά την κατάργηση της   διατάξης για παραμονή στο βαθμό του Α/Β και του  Α/Α  το ανώτερο για οκτώ χρόνια, τώρα    παραμένουν ή θα  παραμείνουν στο βαθμό τους για  εννέα, δέκα ή και ένδεκα χρόνια. Ένα βαθμολόγιο που δεν εξασφαλίζει μία αξιοπρεπή και ισότιμη υπηρεσιακή ζωή σε όλους αλλά και ούτε μία αξιοπρεπή και ισότιμη σύνταξη για όλους.

        ´Ένα βαθμολόγιο που δε  δίνει το δικαίωμα εξέλιξης σε όλους τους Αξιωματικούς, αν και εφόσον το αξίζουν, στους ανώτατους βαθμούς αλλά τους στερεί την εξέλιξη τους με το αναχρονιστικό εμπόδιο όπως είναι  το όριο ηλικίας .

        Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως και τις αποστρατείες συναδέλφων με τις τακτικές ή τις έκτακτες κρίσεις που τους οδήγησαν σε δύσκολες οικονομικές καταστάσεις, σε μεγάλη απογοήτευση,  αφήνοντας τους  ταυτόχρονα  πίκρα  και ένα μεγάλο αναπάντητο  «γιατί;».

        Οι αποφάσεις των επιτροπών για τα όρια ηλικίας, της παράλληλης επετηρίδας και της βαθμολογικής εξέλιξης των Ανθυπαστυνόμων έμειναν υποσχέσεις και μόνο υποσχέσεις  μαζί με ένα μεγάλο «θα».

        Η υποβάθμιση του έργου και της θέσης των Αξιωματικών συνεχίζεται. Οι Διοικητές συνεχίζουν να είναι επισκέπτες στα Τμήματα και τις Υπηρεσίες που διοικούν αφού καθημερινά διατίθονται σε αλόγιστα μέτρα και υπηρεσίες εκτός της περιφέρειας τους.

         Για όλα αυτά τα θέματα θα  πρέπει να  παλέψουμε δυναμικά και χωρίς καμία ανοχή στις όποιες υποσχέσεις για την επίλυση  τους στο απώτερο μέλλον αλλά και για τη    συγκρότηση νέων επιτροπών για την  εκ  νέου εξέταση τους με νέες προτάσεις και νέες τοποθετήσεις.

       Αυτή την τριετία θα πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί. Θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι με επικεφαλής στους αγώνες μας τον Γιάννη Κατσιαμάκα.

      Αναμεσά μας δεν  υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές για τις  διεκδικήσεις μας. Σ´αυτήν την αγωνιστική τριετία δεν περισσεύει κανένας. Δεν πρέπει να ξεχνάει κανένας μας ότι είμαστε αντιπρόσωποι μόνο των συναδέλφων Αξιωματικών. Δεν εκπροσωπούμε τίποτα άλλο, κανένα φορέα, καμία συλλογικότητα  κανένα κόμμα.Μας εξέλεξαν οι συνάδελφοι για τους αγώνες μας, για την παρουσία μας, για τη συνέπεια μας και πάνω από όλα για να τους εκπροσωπούμε.

          Αυτή την τριετία θα πρέπει να γίνει πραγματικότητα η Συνομοσπονδία  Ενστόλων. Θα πρέπει οι ένστολοι να αποκτήσουν μία πιο δυνατή φωνή στις διεκδικήσεις και στους αγώνες τους. Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας τρίτος εργατικός πυλώνας ισάξιος της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

      Κλείνοντας με  αυτές τις επισημάνσεις μου, εύχομαι να εκλεγούν οι καλύτεροι για το Δ.Σ. και για τα όργανα της Ομοσπονδίας μας.     

      Ελπίζω μετά από τρία χρόνια  στο επόμενο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο να είμαστε πραγματικά και ουσιαστικά όλοι μαζί σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο .

      Ας βγει κερδισμένο το «εμείς» και όχι το στείρο αντιπολιτευτικό «εγώ».

      Καλά αποτελέσματα σε όλους τους υποψηφίους.

     Καλούς αγώνες με μπροστάρη, τον προεδρό μας, τον Γιάννη Κατσιαμάκα.

  Ευχαριστώ    πολύ για την προσοχή σας και καλές γιορτές και καλή χρονιά να έχετε.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis