Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:03 | 23/07/2018

Συγκλονίζει η περιγραφή Ελληνίδας δημοσιογράφου για τα όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Κυριακής (5:00 ώρα Ελλάδας) στην ελληνική συνοικία στο Τορόντο, όπου ένας άνδρας άνοιξε πυρ, σκοτώντας μία νεαρή γυναίκα και τραυματίζοντας ακόμα 13 άτομα, προτού πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

Μέχρι στιγμής, η Αστυνομία δεν έχει αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της τρομοκρατικής ενέργειας.

Οι εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου CHTOAM Radio, όπου εργάζεται η Ελληνίδα δημοσιογράφος, Μπετίνα Διονυσόπουλος, βρίσκονται στην ελληνική συνοικία του Τορόντο, κοντά στο σημείο όπου έγινε η αιματηρή επίθεση, και είδε τα πάντα καρέ-καρέ.

«Από το παράθυρο βλέπαμε τα πάντα» δήλωσε η Μπετίνα Διονυσόπουλος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Ο δράστης, είπε η Ελληνίδα δημοσιογράφος, άνοιξε πυρ σε ελληνικό εστιατόριο της περιοχής.

Ο δράστης της επίθεσης

Η δημοσιογράφος περιέγραψε πως στον δρόμο όπου έγινε η επίθεση, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, βγαίνουν οικογένειες με παιδιά για να φάνε στα ελληνικά εστιατόρια της παροικίας.

«Άνθρωποι κάθονταν και έτρωγαν όταν ένας περαστικός, απλά γύρισε και ενώ ήταν ανοιχτές οι πόρτες, πυροβολούσε αδιακρίτως τον κόσμο», τόνισε η Ελληνίδα δημοσιογράφος.

Σύμφωνα με την Μπετίνα Διονυσόπουλος, η αστυνομία του Τορόντο ζητά από τους πολίτες πληροφορίες. Καλεί όσους γνωρίζουν το οτιδήποτε, να απευθυνθούν στις αρχές προκειμένου να διευκρινιστεί το κίνητρο του δράστη και η ταυτότητά του.

[custom:google-ads]

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

Από την ένοπλη επίθεση τραυματίστηκαν 13 άτομα, ανάμεσα στα οποία και ένα 9χρονο κορίτσι, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, όπως είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας.

Παράλληλα, ο Μαρκ Σόντερς σημείωσε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γίνει οποιαδήποτε υπόθεση για τα κίνητρα του δράστη. «Εξετάζουμε όλα τα πιθανά κίνητρα (...) δεν κλείνουμε καμιά πόρτα, ακ», είπε χαρακτηριστικά.

Αυτόπτες μάρτυρες αφηγήθηκαν πως άκουσαν ως και 25 πυροβολισμούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τον Τζέρεμι Κον, έναν Καναδό ρεπόρτερ που ήταν παρών στην επίθεση, ο ένοπλος άνδρας άρχισε να πυροβολεί αρχικά μέσα από τη βιτρίνα ενός εστιατορίου στην κεντρική λεωφόρο Ντάνφορντ. 

Στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας και πυροβολώντας αδιάκριτα, προτού πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, αρκετά τετράγωνα παρακάτω.

Τραυματιοφορείς, πυροσβέστες και αστυνομικοί έσπευσαν μαζικά στη Γκρίκταουν του Τορόντο, στο ανατολικό τμήμα της πόλης, όπου βρίσκονται δημοφιλή εστιατόρια, καφέ και καταστήματα, προκειμένου να μεταφέρουν τους τραυματίες στα νοσοκομεία.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές σε πόσο σοβαρή κατάσταση είναι οι τραυματίες.

Δείτε το βίντεο - ντοκουμέντο απο την επίθεση του ενόπλου:

Πηγή: newpost.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis