Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:08 | 22/08/2020

Τουλάχιστον 40 νέες ύποπτες υποθέσεις εξτρεμισμού καταγράφηκαν στους κόλπους της γερμανικής αστυνομίας σε ομοσπονδιακό και κρατιδιακό επίπεδο κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με έρευνα του dpa με βάση τα στοιχεία που συνέλεξε από τα υπουργεία Εσωτερικών αντιστοίχως.

Σε μια από τις υποθέσεις αυτές, οι υποψίες δεν στοιχειοθετήθηκαν. Οι περισσότερες από τις υποθέσεις αυτές αφορούν φερόμενες δεξιές εξτρεμιστικές δραστηριότητες.

Συνολικά, η αστυνομία στη Γερμανία απασχολεί περίπου 300.000 ανθρώπους.

Οι περισσότερες περιπτώσεις καταγράφηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών στο κρατίδιο της Έσσης, όπου συνολικά 17 αστυνομικοί τελούν επί του παρόντος υπό ποινική έρευνα.

Έξι ύποπτες υποθέσεις δεξιού εξτρεμισμού έγιναν γνωστές στην αστυνομία της Σαξονίας ανάμεσα στον Ιανουάριο και τον Ιούνιο, ενώ στην Σαξονία-Άνχαλτ πέντε αστυνομικοί είναι ύποπτοι για εξτρεμισμό.

Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη κινήθηκαν τρεις πειθαρχικές διαδικασίες "με την υποψία εξτρεμιστικής συμπεριφοράς" εναντίον αστυνομικών κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Ωστόσο ένας από αυτούς αποκαταστάθηκε άμεσα καθώς οι υποψίες εναντίον του δεν αποδείχθηκαν.

Στην αστυνομία του Βραδεμβούργου έγιναν γνωστές επίσης δύο υποθέσεις δεξιού εξτρεμισμού. Στο Αμβούργο, στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, στο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν και την Θουριγγία αναφέρθηκαν από μια ύποπτη υπόθεση εξτρεμισμού.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Βαυαρίας δεν έδωσε στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του 2020, αλλά αναφέρθηκε σε υποθέσεις τα προηγούμενα χρόνια.

Στην Βρέμη και το Ζάαρλαντ δεν αναφέρθηκαν υποθέσεις που να οδήγησαν σε πειθαρχικές διαδικασίες κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Το Βερολίνο, η Κάτω Σαξονία, η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και η Ρηνανία-Παλατινάτο δεν ήταν σε θέση να δώσουν στοιχεία.

Στις τάξεις της ομοσπονδιακής δύναμης τρεις αστυνομικοί χαρακτηρίστηκαν ύποπτοι για δεξιό εξτρεμισμό το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis