Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:29 | 02/09/2016
Το περιστατικό μιας 20χρονης Αγγλίδας, η οποία βρισκόταν για διακοπές στη Ζάκυνθο και μεταφέρθηκε μετά από αιφνίδια απώλειας της όρασής της και με οξεία νεφρική ανεπάρκεια στο ΠΓΝΠ απασχολεί την ιατρική κοινότητα της περιοχής. Ολα δείχνουν ότι έπεσε θύμα των νοθευμένων ποτών που κατανάλωσε και τα οποία περιείχαν υψηλές ποσότητες μεθανόλης.
 
Όπως γράφει η Μαρίνα Ριζογιάννη στην εφημεριδα "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ", πρόκειται για ένα 20χρονο κορίτσι που ήρθε για διακοπές στη χώρα μας κι όπως φαίνεται θα πληρώσει πολύ ακριβά τα κυκλώματα που δεν διστάζουν να σπέρνουν τον θάνατο, αρκεί να γεμίζουν οι τσέπες τους. Συγκεκριμένα η νεαρή πήγε μαζί με φίλους της σε πάρτι που διοργανώθηκε όπου και κατανάλωσαν ποτά. Την επόμενη μέρα δεν είχε κανένα σύμπτωμα και μάλιστα, όπως μας μετέφερε ο καθηγητής και διευθυντής της Νεφρολογικής Κλινικής Δημήτριος Γούμενος είχε πλήρη δραστηριότητα, έκανε τζετ σκι και άλλα. Στη συνέχεια, όμως, κοιμήθηκε για δύο συνεχόμενα 24ωρα κι όταν ξύπνησε δεν έβλεπε.
 
«Δεν μπορούμε να τεκμηριώσουμε ότι συνέβη από το ποτό παρ' ότι όλα δείχνουν ότι η αιτία είναι αυτή», δηλώνει ο κ. Γούμενος στην "Π" εξηγώντας ότι οι παρενέργειες εμφανίζονται όχι αμέσως μετά την κατανάλωση του ποτού, αλλά μετά από αρκετές ώρες.
 
Η νεαρή νοσηλεύεται στη Νεφρολογική Κλινική καθώς εμφάνισε και οξεία νεφρική ανεπάρκεια. «Πιστεύουμε ότι το πρόβλημα της αιμοκάθαρσης θα το ξεπεράσει. Ελέγχουμε την πιθανότητα η νεφρική ανεπάρκεια να οφείλεται στο γεγονός ότι κατά τις δύο ημέρες που είχε πέσει σε λήθαργο μοιραία δεν κατανάλωσε νερό και άλλα υγρά» αναφέρει ο κ. Γούμενος.
 
www.pelop.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis