Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:31 | 02/07/2015

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η ελληνική κρίση - αν μεγαλώσει κι άλλο- να χτυπήσει και την Τουρκία , εκτιμά ο Τούρκος Υπουργός ΕΕ, κ.Βολκάν Μποζκίρ. Συγκεκριμένα ο κ Μποζκίρ απαντώντας σε ερώτηση του ανταποκριτή του πρακτορείου Anadolu, απάντησε : 
«Η Ελλάδα, βρίσκεται αντιμέτωπη αυτή τη στιγμή με τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της ιστορίας της. Όσο η Ελλάδα περνούσε στο ευρώ, παρόλο που δεν είχε συμμορφωθεί πλήρως με τα κριτήρια [της Συνθήκης] του Μάαστριχτ, το γεγονός ότι η ΕΕ το παρέβλεψε, και ενέκρινε την είσοδό της στο ευρώ, αποτέλεσε το ξεκίνημα για το σήμερα […]. Για να προβούμε σε μια σωστή ανάλυση και να λάβουμε μια απόφαση πρέπει να γνωρίζουμε τρία σημεία : Σήμερα, θα ληφθεί απόφαση σχετικά με το αν θα πτωχεύσει η Ελλάδα ή όχι; Στις 5 Ιουλίου, τι θα πει ο ελληνικός λαός και ακολούθως, τι αποφάσεις θα λάβει η ΕΕ σχετικά με την Ελλάδα; Ως Τουρκία, επειδή δεν είμαστε μέλος της ΕΕ, παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Επειδή πρόκειται για γείτονά μας, επιθυμούμε το πρόβλημα στην Ελλάδα να λυθεί. Εάν η κρίση προχωρήσει, σίγουρα θα επηρεάσει και την Τουρκία. Η Τουρκία αξιολογεί με προσοχή την κρίση».
Το πρακτορείο Anadolu παρουσίασε την είδηση στην τουρκική έκδοση με τίτλο «Αν η κρίση [στην Ελλάδα] γίνει πιο βαθιά, θα επηρεάσει την Τουρκία» .Η είδηση στην αγγλική έκδοση του πρακτορείου έχει αναρτηθεί με τον τίτλο «Ο Υπουργός ΕΕ είπε ότι η ελληνική κρίση θα επηρεάσει την Τουρκία».

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis