Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:54 | 31/05/2015

Μεγάλη βαρύτητα στον τομέα των μη επανδρωμένων αεροχημάτων δίνει η Τουρκία. Τα ποσά που δαπανά στον τομέα αυτό είναι ιλιγγιώδη και αποκαλυπτικά της φρενίτιδας που επικρατεί στην γειτονική χώρα για τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς. 800 εκατομμύρια δολάρια δίνει για προγράμματα uav's η Τουρκία ...κάτι λιγότερο από το ποσό που θα συζητήσουμε να δώσουμε για τον εκσυγχρονισμό των δικών μας F-16!

Αν το συζητήσουμε ποτέ ,γιατί όπως φαίνεται στην Ελλάδα είναι σχεδόν ...παράνομο να σχολείσαι με τον εξοπλισμό των ΕΔ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ μερίδας των τουρκικών ΜΜΕ που ασχολούνται με θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων, την τελευταία δεκαετία καταγράφεται στροφή της Αμυντικής Βιομηχανίας προς την εγχώρια ανάπτυξη και κατασκευή Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (ΜΕΑ-UAV).

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός είναι ο πίνακας που ακολουθεί, στον οποίο απεικονίζονται τα πρότζεκτ εγχώριας κατασκευής καθώς και προμήθειας έτοιμων UAV από ξένους, κατασκευαστές την δεκαετία 2004-2014, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εκτελεστικής Επιτροπής Αμυντικής Βιομηχανίας (SSIK).

Όπως θα δείτε στον παρακάτω πίνακα το συνολικό κόστος των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 792,5 εκατομμυρίων δολαρίων (USD).

Διαβάστε την συνέχεια στο onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis