Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:29 | 05/09/2020

Τανκ στα σύνορα με την Ελλάδα άρχισαν να μεταφέρουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, όπως μετέδωσαν τα ΜΜΕ της Τουρκίας, από το απόγευμα του Σαββάτου.

Οι εικόνες της μεταφοράς των τανκ δημοσιοποιήθηκαν από το πρακτορείο IHA. Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο κομβόι φορτηγών που ξεκίνησαν το μεσημέρι του Σαββάτου από τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία. Όπως λέγεται πρόκειται για 40 τανκς τα οποία θα φτάσουν στον τελικό προορισμό τους με τρένο από το λιμάνι της Αλεξανδρέττας.

 

 

Σύμφωνα με το Anadolu, που αναμεταδίδει πληροφορίες, η μεταφορά των αρμάτων μάχης αποτελεί προγραμματισμένη δραστηριότητα της δεύτερης στρατιάς με έδρα τη Μαλάτεια και δεν πρόκειται για οποιαδήποτε μεταφορά στρατευμάτων στα σύνορα με την Ελλάδα.

Επικοινωνιακό σόου «απαντά» η Αθήνα

Από την άλλη πλευρά ως επικοινωνιακό σόου εκλαμβάνει η Αθήνα τη μετακίνηση τουρκικών τανκ στα σύνορα με την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα αξιωματικοί σε επιτελικές θέσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας εξηγούσαν στο Open TV, ότι οι συγκεκριμένες κινήσεις «περισσότερο εξυπηρετούν την ανάγκη μιας επικοινωνιακής καταιγίδας της Τουρκίας, δηλαδή την ανάγκη δημιουργίας κλίματος.

Αυτό συνέβη ενδεχομένως για να ισοφαριστεί η άφιξη των Γάλλων στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και δεν συνιστούν ποιοτική αναβάθμιση που μπορεί να ανατρέψει τους συσχετισμούς στην περιοχή της Θράκης».

Οι δυνάμεις που επιστρέφουν στην Αδριανούπολη είχαν χρησιμοποιηθεί στη Συρία και δεν προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία στο Πεντάγωνο που εκτιμάει και αξιολογεί κάθε κίνηση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και στη συγκεκριμένη περιοχή αλλά και σε όλα τα σύνορα μέχρι και τη Γαύδο.

Δείτε το ρεπορτάζ του Open

Διαψεύδει και η φιλοκυβερνητική Hurriyet

Στο μεταξύ λίγο αργότερα και η εφημερίδα Hurriyet επικαλούμενη το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, είπε ότι οι πληροφορίες αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σε ηλεκτρονικό δημοσίευμα αναφέρεται χαρακτηριστικά πως : «Σε κάποια διαδικτυακά site μεταδόθηκε η είδηση ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μετέφεραν στα σύνορα με την Ελλάδα τανκ. Σύμφωνα με το Anadolu οι σχετικές πληροφορίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αλλά πρόκειται για προγραμματισμένες εργασίες του δεύτερου σώματος στρατού στην πόλη Μαλάτεια (ανατολική Τουρκία). Στα σύνορα με την Ελλάδα δεν υπάρχει καμία μεταφορά στρατιωτικών οχημάτων και δεν τίθεται τέτοιο θέμα».

newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis