Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:14 | 21/09/2015

Η τουρκική αστυνομία σταμάτησε σήμερα μια νέα ομάδα πολλών εκατοντάδων προσφύγων, κυρίως από τη Συρία, οι οποίοι κατευθύνονταν πεζή προς τη μεθοριακή πόλη Εντίρνε (Αδριανούπολη) στη βορειοδυτική Τουρκία, με την ελπίδα να καταφέρουν να περάσουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Μετά τον αποκλεισμό τους εδώ και πολλές ημέρες σε σταθμό λεωφορείων της Κωνσταντινούπολης από τις τουρκικές αρχές, οι οποίες τους εμποδίζουν να επιβιβαστούν σε λεωφορεία, περίπου 700 πρόσφυγες αποφάσισαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας να κατευθυνθούν πεζή προς την Εντίρνε, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 250 χιλιομέτρων από εκεί.

Αφού διανυκτέρευσαν στην άκρη του αυτοκινητοδρόμου που οδηγεί στην Αδριανούπολη, οι πρόσφυγες με σακκίδια στην πλάτη, συνέχισαν το δρόμο τους σήμερα την αυγή.

Ορισμένοι από αυτούς κατάφεραν να επιβιβαστούν σε λεωφορεία ή ΙΧ, ενώ άλλοι συνέχισαν να προχωρούν στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης του αυτοκινητόδρομου, προτού τους σταματήσουν στα προάστια της Κωνσταντινούπολης αστυνομικοί με εξάρτυση για την αντιμετώπιση των ταραχών.





Εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες που θέλουν να εισέλθουν στην ΕΕ επιλέγουν να μεταβούν δια ξηράς, ακολουθώντας τη διαδρομή προς την Αδριανούπολη, έπειτα από έκκληση, που διαδόθηκε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να αποφεύγουν τον επικίνδυνο θαλάσσιο διάπλου από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά.

Έως και 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν κατασκηνώσει γύρω από την πόλη αυτή, η οποία βρίσκεται σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, αλλά οι τουρκικές αρχές τους απαγορεύουν να πλησιάσουν στα σύνορα.

http://www.onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis