Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:59 | 17/04/2018

Επιμένουν οι Τούρκοι πως κατέβασαν την Ελληνική σημαία που υψώθηκε την Παρασκευή 14 Απριλίου στην «Νήσο Ανθρωποφά» δια στόματος του αντιπρόεδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ. 

Όπως ανέφερε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΙ, πριν από λίγο  ολοκληρώθηκε το υπουργικό συμβούλιο της τουρκικής κυβέρνησης, που ενέκρινε την παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης για τη χώρα. Ο αντιπρόεδρος Μπεκίρ Μποζντάγ ερωτηθείς για την σημαία και την κατάσταση στο Αιγαίο  δήλωσε: «Η Τουρκία δε θα επιτρέψει τετελεσμένα στο Αιγαίο» για να προσθέσει: «Πήγαν και ύψωσαν τη σημαία κι εμείς την κατεβάσαμε».

Την ίδια στιγμή ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης , επέκρινε «κάποιους  στην Ελλάδα οι οποίοι κάνουν δηλώσεις κοιτώντας την εσωτερική πολιτική σκηνή».

Το χρονικό της νέας έντασης στο Αιγαίο

Τους ενώνουν ο Πειραιάς, η Θύρα 7 του Ολυμπιακού και ο τόπος καταγωγής τους, οι Φούρνοι. Από χθες όμως, που οι φωτογραφίες από την εξόρμησή τους στις πέντε βραχονησίδες γύρω από το σύμπλεγμα των Φούρνων τοποθετώντας ελληνικές σημαίες σε αυτές έχουν κυκλοφορήσει, τους ενώνει και το παρ’ ολίγον θερμό επεισόδιο που πήγε να δημιουργηθεί.

Ο Νίκος Χ., ο Σίμος Μ. και ο Μπάμπης Τ. είχαν κατέβει στο νησί για τις πασχαλινές διακοπές και φαίνεται πως έλεγαν σε όλους τι ήθελαν να κάνουν, ενώ τα κατορθώματά τους κουβεντιάζονταν έντονα μέχρι και χθες. Ξεκινώντας από τους Φούρνους βρέθηκαν αρχικά στο Πετροκάραβο, συνέχισαν στο Πρασονήσι, στο Μακρονήσι, στον Μεγάλο και τέλος τον Μικρό Ανθρωποφά. Εκεί τοποθέτησαν ελληνικές σημαίες, έβγαλαν φωτογραφίες και τις ανήρτησαν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς. Για την τελευταία βραχονησίδα, ισχυρίζεται ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, πως την προσέγγισαν την Κυριακή Τούρκοι κομάντο και κατέβασαν τη σημαία.

Αν και το Λιμενικό Σώμα σε ανάλογη περίπτωση τον Φεβρουάριο είχε αντιδράσει με αστραπιαία αντανακλαστικά προλαμβάνοντας χαμηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών και μέλος της Χρυσής Αυγής πού βρέθηκε στην Κάλυμνο και ζητούσε επίμονα από ψαράδες τα καΐκια τους για να φτάσει στα Υμια, τώρα η ηγεσία του Σώματος ενημερώθηκε από τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού!

Οι πληροφορίες για αυτό το περιστατικό είναι συγκεχυμένες και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι κάθε πλευρά υποστηρίζει τη δική της εκδοχή: Ο ένας από τους τρεις που συμμετείχαν στο περιστατικό υποστηρίζει ότι την Κυριακή η σημαία όντως δεν ήταν στο ιστίο. «Οταν πήγαμε για να ανεβάσουμε τη σημαία, είδα ένα γιοτ που έκανε βόλτες. Δεν του έδωσα σημασία. Ηταν κατασκοπευτικό πολιτικό σκάφος. Αυτοί την κατέβασαν την Κυριακή. Το Σάββατο που είχαμε πάει ήταν εκεί η σημαία. Το κάναμε για τον Γιώργο Μπαλταδώρο», είπε στο star.gr.

Αντίθετα, ο δήμαρχος του νησιού, Γιάννης Μαρούσης, υποστηρίζει ότι «η σημαία κυματίζει ακόμα». Μιλώντας στον «Ε.Τ.» τόνισε ότι γνώριζε το περιστατικό και δεν καταλαβαίνει γιατί έγινε τόσο μεγάλο θέμα. «Δεν το είδαν σαν κάτι το τόσο σημαντικό. Ετσι κι αλλιώς είναι ελληνικό έδαφος», πρόσθεσε.

[custom:google-ads]

Κύκλοι του υπουργείου Αμυνας σημείωσαν ότι όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα δεν είχε σημειωθεί καμία κίνηση πολεμικού πλοίου της Τουρκίας ή ακταιωρού σε ελληνικά χωρικά ύδατα, ενώ το Λιμενικό Σώμα παραμένει σταθερό στη «γραμμή Μαξίμου», ότι δηλαδή δεν υπήρξε κανένα περιστατικό και δεν επιβεβαιώνει ούτε την ιστορία των τριών παιδιών από τους Φούρνους.

Στο μεταξύ, από χθες έχει σημάνει συναγερμός στα επιτελεία των υπουργείων Εθνικής Αμυνας και Ναυτιλίας μαζί με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών αρχικά για να επιβεβαιώσουν αν λείπει κάποια σημαία όχι μόνο από τις πέντε βραχονησίδες που οι τρεις νεαροί ισχυρίζονται ότι τις τοποθέτησαν αλλά και από τις υπόλοιπες «αμφισβητούμενες», από την τουρκική ηγεσία, νησίδες. Η χθεσινή νύχτα ήταν δύσκολη για το Λιμενικό, καθώς λόγω και της σημερινής επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Καστελλόριζο το σώμα ήταν σε επιφυλακή.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι σε διάφορες αναρτήσεις φίλων των τριών αγοριών, εκτός από τις δεκάδες επευφημίες για την πράξη τους, ανήρτησαν και φωτογραφία όπου εμφανίζονται τα αρχικά της Χρυσής Αυγής (Χ.Α).

 eleftherostypos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis