Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:34 | 18/06/2019

Επιθετική ήταν η απάντηση της Τουρκίας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα μέτρα που απείλησαν ότι θα πάρουν οι Βρυξέλλες αναφορικά με τις ενέργειες της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η Τουρκία δείχνει να μην επηρεάζεται και να προχωρά ακάθεκτη στις εξαγγελίες της για γεωτρήσεις, όπως μεταδίδει το κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

«Δεν μπορούν να μας κάνουν τίποτα» είναι το μήνυμα των Τούρκων, με το οποίο απαξιώνει την απειλή κυρώσεων από την Ε.Ε. Οι προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και γενικότερα του διεθνούς παράγοντα φαίνεται ότι πεισμώνουν την Τουρκία παρά την κάνουν να υποχωρεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα που η Ευρώπη συζητούσε το θέμα της Τουρκίας και ανακοίνωνε μέτρα κατά της γείτονος, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας ανακοίνωνε ότι ο Πορθητής έχει ήδη αρχίσει και τρυπά στα ανοιχτά της Κύπρου και έχει φτάσει μέχρι τα 3.000 μέτρα. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη θα στείλει το Γιαβούζ, το δεύτερο γεωτρύπανο, στη Μεσόγειο. Ανέφερε ότι θα ξεκινήσει από τα ναυπηγεία της Κωνσταντινούπολης και αρχές Ιουλίου θα βρίσκεται και αυτό ανοιχτά της Κύπρου για να ξεκινήσει γεώτρηση.

[custom:google-ads]

«Η ΕΕ δεν μπορεί να νομιμοποιεί τις μονομερείς αξιώσεις της Κύπρου»

Είναι χαρακτηριστικό ότι το απόγευμα της Τρίτης ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, απαντώντας στις δηλώσεις Βέμπερ, ανέφερε -ούτε λίγο ούτε πολύ- ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει ούτε ισχύ ούτε αρμοδιότητα να παρεμβαίνει στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου.

Μάλιστα, κατηγόρησε για μία ακόμη φορά την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι με τη λεγόμενη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη (όπως την ονομάζει η Τουρκία) δεν μπορεί να νομιμοποιεί τις μονομερείς αξιώσεις της Κύπρου. Με αυτόν τον τρόπο η Άγκυρα προσπαθεί να δείξει την πυγμή της και με πράξεις, χωρίς να υποχωρεί από τις θέσεις της.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbeast.gr

Δείτε ακομα:  Την βίαζαν και της έβαζαν κέρματα! Προφυλακιστέοι για τη φρίκη της Κρήτης

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis