Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:45 | 16/03/2017

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα δύο άνδρες που φέρονται ότι είναι μέλη του Ισλαμικού Χαλιφάτου και σχεδίαζαν, σύμφωνα με τις αρχές, μια "εντυπωσιακή επίθεση", παρόμοια με εκείνη που έγινε την Πρωτοχρονιά στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, αστυνομικοί ερεύνησαν τον χώρο όπου στεγαζόταν ένας πυρήνας του ΙΚ σε μια συνοικία, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης και συνέλαβαν δύο Ουζμπέκους υπηκόους. Οι άνδρες αυτοί προετοίμαζαν μια "εντυπωσιακή επίθεση" σαν εκείνη που στοίχισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους στο νυχτερινό κέντρο Reina, την Πρωτοχρονιά.

Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν δύο Καλάσνικοφ, διάφορα πυρομαχικά, έγγραφα και ψηφιακό υλικό που σχετίζονται με τους τζιχαντιστές του ΙΚ. Ο Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ, ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης στο κέντρο Reina, είναι επίσης Ουζμπέκος. Συνελήφθη στα μέσα Ιανουαρίου και παραμένει προφυλακισμένος. Την ευθύνη για αυτήν την ενέργεια ανέλαβε το ΙΚ.

Ο Μασαρίποφ ομολόγησε την πράξη του και οι τουρκικές αρχές ήλπιζαν ότι με την κατάθεσή του θα βοηθούσε στον εντοπισμό και άλλων ισλαμιστικών πυρήνων που δρουν στην Κωνσταντινούπολη.

Διαβάστε περισσότερα στο zougla.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis