Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:44 | 11/04/2018

Προβληματισμός για το κόστος και όχι για το σενάριο ή τις καμουφλαρισμένες προκλήσεις που πιθανώς φορτίσουν περισσότερο την ηλεκτρισμένη συγκυρία υπάρχει στο Ελληνικό Πεντάγωνο για την επικείμενη, μεγάλης κλίμακας αποβατική άσκηση «Efes» των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. 

Όπως τόνιζαν στο OnAlert υψηλόβαθμες πηγές του ΥΠΕΘΑ τα "ελληνικά μάτια" που θα είναι στραμμένα στην περιοχή σημαίνουν επιπλέον πόρους, ανθρώπινους και μη, για την κινητοποίηση των απαραίτητων δυνάμεων. Σε καμμία περίπτωση όμως, όπως τόνιζαν, αυτό δεν υποδηλώνει οποιαδήποτε μορφής ανησυχία, ή όπως τόνιζαν αλλαγή του επιπέδου ετοιμότητας. 

[custom:google-ads]

Σύμφωνα με την προναγγελία της άσκησης στην οποία θα βγει η Τουρκική Στρατιά του Αιγαίου, δεσμεύονται δυο μεγάλες στα δυτικά τουρκικά παράλια, για το πρώτο δεκαήμερο του Μαϊου, με αιχμή των αποβατικών σεναρίων τη χερσόνησο του Τσεσμέ απέναντι από τη Χίο.  Στην άσκηση που είναι ετήσια και ως εκ τούτου προγραμματισμένη, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κληθεί και ξένοι στρατιωτικοί ακόλουθοι, ενώ ακόμη δεν έχει γνωστοποιηθεί εάν στην «Efes» θα συμμετάσχουν κι ξένες δυνάμεις. 

Όπως έγινε γνωστό την άσκηση «Efes» αφορούν οι ΝΟΤΑΜ B0973/18, B0977/18, B0978/18 και B0979/18 ενώ άλλες μικρότερης κλίμακας ασκήσεις θα λάβουν χώρα, πάνω κάτω το ίδιο χρονικό διάστημα σύμφωνα με αντίστοιχες ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Τουρκία.Το ίδιο χρονικό διάστημα η Τουρκία αναφέρει πως κοντά στην περιοχή αυτή θα πραγματοποιεί το ίδιο χρονικο διάστημα πτήσεις και ιπτάμενο ραντάρ

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis