Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:47 | 31/10/2019

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, καλωσόρισε, στα Αμφιθέατρα του Α.Μ.Α., της Δ.Α.Ε.Α. και του Μεταγωγών, καθώς  και στην αίθουσα συγκεντρώσεων της Άμεσης Δράσης  τους νέους Αστυφύλακες έτους 2019, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε Υπηρεσίες της Αθήνας. Ειδικότερα, έγινε ενημέρωση για τα δικαιώματα που αυτοί οφείλουν να γνωρίζουν στην έναρξη της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας στο Σώμα και για ποιους λόγους πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι ως μέλη, στο Σωματείο τους, την Ένωση Αθηνών. Η Ένωση Αθηνών τους εύχεται καλή αρχή και θα βρίσκεται πάντοτε δίπλα τους. Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε στους νέους συναδέλφους μας:

Συνάδελφε,

Το 1994 μετά από σκληρούς αγώνες και δοκιμασίες, το όραμα των Αστυνομικών Υπαλλήλων γίνεται πράξη. Κατοχυρώνονται πλέον θεσμικά οι συνδικαλιστικές ελευθερίες των Αστυνομικών με την ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων του Ν. 2265/1994.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, την ίδρυση ημέρα με την ημέρα πενήντα οχτώ (58) πρωτοβάθμιων Ενώσεων σε όλη τη Χώρα και οι οποίες αποτελούν τα μέλη της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ). μία εκ των οποίων ήταν και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής (υπ.αριθμ.2702/95 απόφαση Πρωτοδικείου Αθηνών).

Επιπλέον, με το άρθρο 18 του Ν.3938/2011 η ενιαία Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, υποχρεωτικά διασπάστηκε σε πέντε (05) πρωτοβάθμιες  Ενώσεις, όπου η μία εξ’ αυτών είναι και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Μέλη της Ένωσης Αθηνών, δύναται να είναι οι συνάδελφοι που υπηρετούν σε υπηρεσίες που ανήκουν στα γεωγραφικά όρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών.

Συμπληρώνονται τριάντα (30) χρόνια συνδικαλιστικής δράσης. Χρόνια θυσίας με πλείστους όσους σκληρούς και επίπονους αγώνες. Αγώνες που αναμφίβολα έφεραν στο χώρο μας θετικά και καρποφόρα αποτελέσματα.

Το Διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών σας καλωσορίζει στην οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας, δηλώνοντας ότι σε οποιοδήποτε πρόβλημα θα είναι δίπλα σας.

Ευχόμαστε σε όλες και όλους σας, καλή σταδιοδρομία με επιτυχίες, πρόοδο, υγεία, καλό κουράγιο, καλή δύναμη και καλή αρχή.

 

Νέε συνάδελφε μάθε τα δικαιώματά σου

Επιμέλεια: Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,

Μάθε τα δικαιώματα σου και δώσε ένα τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνεις:

  • Σε περίπτωση οφειλόμενων Η.Α. να κάνεις αναφορά για αυτοδίκαιη χρήση (Π.Δ. 394/2001 άρθρο 1 παρ.3). Επισημαίνεται ότι δικαίωμα για αυτοδίκαιη χρήση Η.Α. επιτρέπεται μετά την παρέλευση του 15νθημερου ακόμα και όταν σου έχει χορηγηθεί η μία από τις δύο Η.Α. που υποχρεούται να σου χορηγήσει η Υπηρεσία σε αυτό το διάστημα, προκειμένου να λάβεις και τη δεύτερη οφειλόμενη Η.Α. αυτοδίκαια.
  • Η Ημερήσια ανάπαυση προστατεύεται αυστηρά από τον Νόμο. Δεν ανακαλείται παρά μόνο σε εξαιρετικά γεγονότα (επιφυλακές, φυσικές καταστροφές κτλ). Δεν έχει δικαίωμα η Υπηρεσία να ανακαλέσει Ημερήσια ανάπαυση που σου ανακοινώθηκε, επειδή π.χ. ήρθε Διαταγή για μέτρα τάξης, τροχαίας, ασφαλείας που έρχονται καθημερινά στις Υπηρεσίες.
  • Έστω και 1 ώρα να εργαστείς μέσα στην εβδομάδα θεμελιώνεις δικαίωμα για χορήγηση Ημερήσιας ανάπαυσης το Σαββατοκύριακο. Επίσης αν είσαι κωλυόμενος όλη την εβδομάδα έως Παρασκευή αλλά το Σάββατο εργαστείς, δικαιούσαι Η.Α. την Κυριακή.
  • Να λαμβάνεις γνώση του εβδομαδιαίου χρόνου υπηρεσίας σου και σε περίπτωση υπέρβασης του προβλεπόμενου εβδομαδιαίου ανώτατου ορίου διότι οι συνθήκες επέβαλαν να εργαστείς πέραν του ωραρίου σου, να αιτείσαι την αφαίρεση του χρόνου αυτού της υπερεργασίας, από την επόμενη εβδομάδα, που είναι υποχρέωση της Διοίκησης.
  • Μην εργάζεσαι περισσότερα Σαββατοκύριακα από αυτά που αποζημιώνεσαι. Η  Ημερήσια ανάπαυση. χορηγείται κατά κύριο λόγο Σάββατο ή Κυριακή. Αν το επιβάλλουν οι υπηρεσιακές συνθήκες και εργαστείς και τις δυο ημέρες, η Ημερήσια ανάπαυση χορηγείται έτερη ημέρα και λαμβάνεις 2 αποζημιώσεις για εργασία πέραν του πενθημέρου. Όταν θα συμπληρώσεις το ανώτατο όριο της μηνιαίας αποζημίωσης (4 ή 5 πενθήμερα), συντάσσεις αναφορά για απαλλαγή σου από διάθεση σε υπηρεσία το επόμενο σαββατοκύριακο και επιφυλάσσεσαι παντός νομίμου δικαιώματός σου, διότι αν σε διαθέσουν θα εργαστείς πέραν του πενθημέρου χωρίς να αποζημιωθείς.
  •  Σε περιπτώσεις που διατίθεσαι σε υπηρεσία σε συνθήκες που δε τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας-υγιεινής, να κάνεις αναφορά για τους λόγους αυτούς στην Υπηρεσία που διατίθεσαι π.χ. σταθερές φυλάξεις, διμοιρίες των 8 ατόμων, ληγμένα αλεξίσφαιρα, χαλασμένα οχήματα).
  •  Σε περιπτώσεις συμπεριφορών ή Διαταγών ανωτέρων οι οποίες είναι παράνομες ή παράτυπες (π.χ. να προσέρχεσαι στην Υπηρεσία 30 λεπτά πιο νωρίς με προφορική Διαταγή), να κάνεις εκ νέου αναφορά παραπόνων.
  •  Για όλα τα ανωτέρω και σε κάθε περίπτωση που η Διοίκηση δεν συμμορφώνεται με τα σχετικά Π.Δ. και τις Διευκρινιστικά έγγραφα του Αρχηγείου και εφόσον είσαι μέλος της Ένωσης Αθηνών. να επικοινωνείς με την Ένωση Αθηνών (2105236302) για περαιτέρω νομικές ενέργειες χωρίς οικονομική επιβάρυνση και την προστασία σου από τυχόν εκδικητική συμπεριφορά της Υπηρεσίας εις βάρος σου.

 

 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis