Τους φόρτωσαν και τις μεταγωγές!

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Τους φόρτωσαν και τις μεταγωγές!

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας διαπίστωσε ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα από τον μήνα Αύγουστο τρέχοντος έτους, παρατηρήθηκε ότι ακυρώθηκαν αρκετές τακτικές μεταγωγές κρατουμένων από την Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής, λόγω δηλωθείσας έλλειψης δύναμης, ενώ πολλές πραγματοποιήθηκαν με μεταγωγικά οχήματα έχοντα δυνατότητα μεταφοράς μικρού αριθμού κρατουμένων.

Αποτέλεσμα της εν λόγω δυσλειτουργίας ήταν να επιφορτιστεί η Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας με την ευθύνη πραγματοποίησης μεταγωγών κρατουμένων στις Φυλακές Ναυπλίου αλλά και στα κρατητήρια των υπηρεσιών της, από το Ναύπλιο με διάφορους προορισμούς, γεγονός που επιβάρυνε δραματικά την ήδη προβληματική κατάσταση από άποψη ανθρώπινου δυναμικού και διαθέσιμων μέσων (οχημάτων) που χαρακτηρίζει πλέον της Αστυνομικές Υπηρεσίες του Νομού. 

Οι αστυνομικοί εκφράζουν την αγωνία τους για το τι μέλει γενέσθαι με δεδομένο ότι εκτός της φύλαξης του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ανέλαβαν και τις μεταγωγές των φυλακών, χωρίς να διαθέτουν ανάλογη υπηρεσία μεταγωγών.

Και αναρρωτιούνται: Τι θα γινόταν άραγε αν το Α.Τ.ΝΑΥΠΛΙΟΥ δήλωνε και αυτό αδυναμία λόγω της πραγματικής έλλειψης δύναμης;

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προσωπικό που διατίθεται για την πραγματοποίηση των εν λόγω μεταγωγών το στερείται η αστυνόμευση της Αργολικής κοινωνίας.

Πηγή: anagnostis.org