Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:14 | 02/03/2018

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Ελλάδας και Τουρκίας για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν χθες στον Εβρο, εντός τουρκικού εδάφους και κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Οπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο κ. Ευάγγελος Αποστολάκης συνομίλησε τουλάχιστον δύο φορές με τον Χουλουσί Ακάρ. Ο Τούρκος επιτελάρχης μάλιστα, φέρεται να δεσμεύτηκε στον Ελληνα ομόλογό του πως θα κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου να επιστρέψουν στην Ελλάδα, το συντομότερο δυνατό, οι δύο στρατιωτικοί.

[custom:google-ads]

Καθώς παρήλθε το Αυτόφωρο (σ.σ. οι δύο Ελληνες συνελήφθησαν το μεσημέρι της Πέμπτης στις 14:30) και δεν τους αποδόθηκε τελικώς κατηγορία για απόπειρα κατασκοπείας όπως ανέφεραν τουρκικά ΜΜΕ, παρά μόνο εκείνη για «παραβίαση πρώτου βαθμού απαγορευμένης στρατιωτικής περιοχής» εκφράζονται ελπίδες ότι πιθανόν να επιστρέψουν στα μέσα της εβδομάδας στην Ελλάδα, εκτός σοβαρής εμπλοκής.

Κατά τις πηγές του ελληνικού Πενταγώνου, η σύλληψη των δύο στρατιωτικών έγινε χωρίς βία, ενώ τους επετράπη να τηλεφωνήσουν από τα κινητά τους στις μονάδες τους.

Οι δύο Ελληνες κρατούνται στις κλειστές φυλακές Ανδριανούπολης, καθώς δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία και δεν μπορούν να κρατηθούν σε δικό τους χώρο -διαφορετικά, θα είχαν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.


iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis