Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:51 | 28/01/2015

 

Η «άγνωστη» για την Αντιτρομοκρατική γυναίκα της ομάδας του Χριστόδουλου Ξηρού είχε ξεγλιστρήσει μέσα από τα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. σε μπυραρία της Νέας Φιλαδέλφειας.

Αυτό αποκαλύπτουν αστυνομικές πηγές που δεν αποκλείουν να πρόκειται για τη γυναίκα που αναφέρεται ως «Ρωξάνη» στις χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν στις γιάφκες του Ξηρού.

Συγκεκριμένα στις 30 Απριλίου του 2013 η Αντιτρομοκρατική έκανε έφοδο σε μπυραρία της Νέας Φιλαδέλφειας και συνέλαβε έξι άτομα που καταζητούνταν για συμμετοχή στη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης η νεαρή γυναίκα είχε καταφέρει να διαφύγει λίγο νωρίτερα χρησιμοποιώντας την πίσω πόρτα του καταστήματος.

Η ίδια κοπέλα φαίνεται να είχε τακτικές παρουσίες στις γιάφκες της «Συνωμοσίας» στην οδό Ελ Αλαμέιν στο Χαλάνδρι και στα Τουρκοβούνια.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., είχαν διαπιστώσει, ότι οι έξι συλληφθέντες και η κοπέλα που διέφυγε πριν πάνε στην μπυραρία, είχαν κινηθεί μεμονωμένα σε τουλάχιστον τέσσερα ίντερνετ καφέ στα Εξάρχεια, Άνω Πατήσια, Μαρούσι και Ν. Φιλαδέλφεια, όπου χρησιμοποιώντας το λογισμικό Tor Browser Bondle, που ανακατεύει τις I.P (ηλεκτρονικές ταυτότητες), είχαν συνεννοηθεί για τον τόπο συνάντησης.

Οι αστυνομικοί ήταν «πελάτες» σε ένα από αυτά και εντόπισαν έναν από τους υπόπτους, ακολούθησαν την αλυσίδα των διαδοχικών του συναντήσεων με κατάληξη την μπυραρία και την αστυνομική επιχείρηση συλλήψεων.

Σημειώνεται ότι το ίντερνετ καφέ των Εξαρχείων έγινε στόχος αγνώστων, οι οποίοι ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης προσδιορίζοντας ως αιτία τη «συνεργασία» του ιδιοκτήτη με τις διωκτικές αρχές. 

Στην μπυραρία συνελήφθη, ο γιος γνωστού συνδικαλιστή και ο άλλος απόστρατου αξιωματικού της Αεροπορίας σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης τόσο για τη συμμετοχή τους στη οργάνωση.

 

http://www.huffingtonpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis