Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:58 | 19/05/2019

Η ζωή του μοιάζει βγαλμένη από σενάριο ταινίας τρόμου του Χόλιγουντ. Ο Γκράντι Στιλς Τζούνιορ γεννήθηκε με εκτρωδακτυλία, μια σπάνια γενετική ανωμαλία.

Τα χέρια του είχαν μόνο δυο δάκτυλα, με αποτέλεσμα να μοιάζουν με δαγκάνες. Ο Γκράντι Στιλς έγινε γνωστός ως το «αγόρι – αστακός». Όμως, δεν γράφτηκε στην ιστορία για τη δυσμορφία του, αλλά για την εγκληματική του δράση και το αποτρόπαιο έγκλημά του. Ο Στιλς ήταν ο έκτος στην οικογένειά του που είχε γεννηθεί με εκτρωδακτυλία. Εκτός από τα χέρια του είχαν επηρεαστεί και τα πόδια του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περπατήσει. Τις περισσότερες φορές για τις καθημερινές του δραστηριότητες χρησιμοποιούσε αναπηρικό καροτσάκι, αλλά ο Στιλς έμαθε να στηρίζεται στα χέρια του για να μετακινείται.

[custom:google-ads]

Η οικογένειά του εκμεταλλευόταν την κατάστασή τους για να βγάζει χρήματα. Είχαν φτιάξει έναν θίασο που ονομαζόταν «Η οικογένεια των αστακών» και έκαναν περιοδείες σε διάφορες περιοχές της Αμερικής.

[custom:google-ads]

Το αγόρι-αστακός εντάχθηκε στον θίασο σε ηλικία 7 ετών.

Κατά τη διάρκεια ενός freak show ο Στιλς γνώρισε μια κοπέλα, τη Μαίρη Τερέζα. Οι δυο νέοι παντρεύτηκαν και έκαναν δυο παιδιά, την Ντόνα και την Κάθι. Η Κάθι είχε επίσης, γεννηθεί με δυσμορφία στα χέρια. Σύντομα ο Στιλς έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο. Έγινε αλκοολικός. Χτυπούσε τη γυναίκα και τα παιδιά του. Όπως είχε πει η σύζυγός του, είχε προσπαθήσει πολλές φορές να την πνίξει με τις «δαγκάνες» του. Μια μέρα καθώς τη χτυπούσε, την έριξε κάτω και προσπάθησε να τραβήξει με τη βία από τη μήτρα της το αντισυλληπτικό σπιράλ. Η Μαίρη δεν άντεξε και τον χώρισε. Λίγο αργότερα, γνώρισε τον Χάρι Γκλεν Νιούμαν, ο οποίος είχε γίνει γνωστός από τα freak show ως ο μικρότερος άνθρωπος στον κόσμο και παντρεύτηκαν. Ο Στιλς παντρεύτηκε την Μπάρμπαρα Μπρούινγκ, με την οποία έκανε ένα ακόμη παιδί με εκτρωδακτυλία. Παρόλο που συνέχισε να πίνει, η ζωή του για τα επόμενα χρόνια κύλησε ήρεμα.

Μέχρι που το 1978 η κόρη του Ντόνα του ανακοίνωσε ότι θα παντρευτεί. Ο Στιλς δεν ενέκρινε τον γαμπρό. Ένα βράδυ πριν από τον γάμο, δολοφόνησε εν ψυχρώ με το όπλο του τον γαμπρό του μπροστά στα μάτια της κόρης του. «Σου είχα πει ότι θα τον σκότωνα», της είπε, ενώ κρατούσε στα χέρια της τον νεκρό σύντροφό της. Η δολοφονία έγινε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες της εποχής, καθώς ο Στιλς ήταν γνωστός από τα freak show. Ο Στιλς ομολόγησε το έγκλημα και οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη. Το βλέμμα του ήταν παγερό. Δεν έδειξε καμία μεταμέλεια. Όλοι περίμεναν ότι θα καταδικαζόταν σε ισόβια κάθειρξη. Όμως, η ποινή του ορίστηκε σε 15 χρόνια δικαστική επιτήρηση και κατ’ οίκον περιορισμό. Ο Στιλς εκτός από τη γεννετική δυσμορφία, είχε διαγνωστεί με κίρρωση του ήπατος και εμφίσημα. Οι δικαστές θεώρησαν ότι οι φυλακές δεν ήταν αρκετά εξοπλισμένες για να αναλάβουν την περίπτωσή του. Πίστευαν ότι η κατάσταση της υγείας του ήταν τόσο σοβαρή που η φυλάκισή του θα ήταν πολύ σκληρή τιμωρία..

Έτσι, ήταν ελεύθερος να επιστρέψει στο σπίτι του. Λίγο μετά τη δίκη ο Στιλς χώρισε με τη δεύτερη σύζυγό του και ξαναπαντρεύτηκε την πρώτη σύζυγό του, Μαίρη Τερέζα. Της υποσχέθηκε ότι θα άλλαζε. Όμως, ο Στιλς συνέχισε να πίνει και να γίνεται βίαιος. Καυχιόταν ότι είχε σκοτώσει άνθρωπο, αλλά παρ’ όλα αυτά είχε καταφέρει να γλιτώσει. Έλεγε ότι μπορούσε να σκοτώσει όλη την οικογένειά του χωρίς να πάθει τίποτα. Ενώ κοιμόταν η σύζυγός του, έβαζε τα χέρια του στο λαιμό της και προσπαθούσε να την πνίξει. Ένα βράδυ ξύπνησε και τον είδε να κρατά ένα μαχαίρι. Η κόρη του Κάθυ αποκάλυψε αργότερα ότι την είχε χτυπήσει τόσο άσχημα στο σαγόνι που είχε πρηστεί το πρόσωπό της για μέρες.

Η σύζυγός του, με τον γιο της Χάρι Γκλεν Νιούμαν, τον οποίο είχε αποκτήσει από άλλον γάμο, αποφάσισαν να βάλουν ένα τέλος στο μαρτύριο που περνούσαν. Έδωσαν 1.500 δολάρια σε έναν γείτονα 17 ετών, τον Κρις Γουάντ, για να τον σκοτώσει. Στις 29 Νοεμβρίου 1992 ο Στιλς έβλεπε τηλεόραση στο σαλόνι του σπιτιού του, όταν ο 17χρονος πληρωμένος δολοφόνος μπήκε κρυφά στο σπίτι και τον σκότωσε με τρεις σφαίρες στο κεφάλι. Ο Κρις Γουάντ συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 27 χρόνια φυλάκισης για φόνο δευτέρου βαθμού. Η σύζυγός του κρίθηκε ένοχη για συνεργεία σε έγκλημα και της επιβλήθηκε 12ετη ποινή φυλάκισης, ενώ ο γιος της θεωρήθηκε ο «εγκέφαλος» της δολοφονίας και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

«Ο άντρας μου θα σκότωνε την οικογένεια μου. Το πιστεύω από τα βάθη της καρδιάς μου. Λυπάμαι γι’ αυτό που συνέβη αλλά τώρα είμαστε ασφαλείς», δήλωσε κατά την υπεράσπιση της, η γυναίκα του. Στην κηδεία του κανένας δεν δέχτηκε να μεταφέρει το φέρετρό του. Ο κόσμος έλεγε ότι ήταν η προσωποποίηση του Σατανά. Ο γιος του, από τον δεύτερο γάμο του, που επίσης έχει εκτρωδακτυλία, είχε δηλώσει: «Δεν υποστηρίζω τον πατέρα μου. Ήταν ρατσιστής και μας κακοποιούσε. Όταν έκλαιγα, μου έλεγε, «θα σου δώσω εγώ έναν λόγο για να κλαις».

Πηγή αρχικής εικόνας: Youtube

www.mixanitouxronou.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis