Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:16 | 08/01/2019

Δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, το προεδρικό διάταγμα με το οποίο απονέμεται στον ήρωα Αρχιφύλακα της ΔΑ Βοιωτίας Γεώργιο Ανδιτσόπουλο το μετάλλιο «Αστυνομικό Αριστείο Ανδραγαθίας».

[custom:google-ads]

Ο Γιώργος Ανδριτσόπουλος έπεσε νεκρός τη νύχτα της 17ης Ιουνίου 2013 στο Δίστομο, από τα πυρά αδίστακτων κακοποιών που είχαν δραπετεύσει από τις φυλακές Τρικάλων.

Στο ίδιο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η απονομή του ίδιου μεταλλίου στους τέως Αστυφύλακες, Ευαγγελινέλη Ιωάννη και Σκυλογιάννη Γεώργιο, που έχασαν τη ζωή τους εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία την 1-3-2011, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη Αττικής, σε συμπλοκή με ένοπλους και επικίνδυνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια κακοποιούς.

Με ίδιες αποφάσεις της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη τιμήθηκαν οι αστυνομικοί που δέχτηκαν τα πυρά των κακοποιών στο Βροντερό Φλώρινας στις 8 Δεκεμβρίου 2013, ενώ το μετάλλιο «Αστυνομικός Σταυρός» απονέμεται στον Ανθυπαστυνόμο Γεώργιο Παπαχριστόπουλο που είχε πυροβοληθεί και τραυματισθεί σοβαρά στο μηρό, από το Νίκο Μαζιώτη κατά τη διάρκεια ληστείας σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Κλειτορία Αχαΐας στις 10 Μαρτίου 2014.

Πηγή: lamiareport.grsinidisi.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ξεκίνησε η λειτουργία του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α)

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis