Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:59 | 08/09/2015

Μια στιχομυθία που αναφέρεται σε συνάντηση 38χρονου αθλητή μπέιζμπολ σε στοά στο κέντρο της Αθήνας και σε καταμέτρηση με ζυγαριά πιθανόν σημαντικής ποσότητας ναρκωτικών έχει μπει στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνά τις άγνωστες προεκτάσεις της υπόθεσης εισαγωγής 27 κιλών κοκαΐνης η οποία αποκαλύφθηκε προ τεσσάρων ημερών. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για υπόθεση με «εξαιρετική σημασία για τον τρόπο τροφοδοσίας κοκαΐνης σε στέκια της Αττικής, όπου ήταν ο τελικός προορισμός του φορτίου. Σύντομα θα γίνουν αντιληπτές οι διαστάσεις της υπόθεσης...»

 Η συγκεκριμένη ποσότητα ναρκωτικών εντοπίστηκε σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο και βρισκόταν μέσα σε ποσότητα σκραπ που είχε φθάσει στη χώρα μας τον περασμένο Αύγουστο μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο από τη Γουιάνα. Για συμμετοχή στη διακίνηση κατηγορήθηκαν 38χρονος έλληνας αθλητής που είχε εργασθεί και ως μοντέλο και δύο ακόμη άτομα από τη Γουιάνα και την Ολλανδία οι οποίοι αναζητούσαν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., «διάνοιξη διόδων εισαγωγής κοκαΐνης από τη συγκεκριμένη χώρα της Νοτίου Αμερικής στην Ελλάδα». Ο Έλληνας συνελήφθη την ώρα που βρισκόταν στην αποθήκη στον Ασπρόπυργο.

 Από τη δικογραφία της υπόθεσης προκύπτει ότι η ΕΛ.ΑΣ. βρισκόταν στα ίχνη της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης τους τελευταίους πέντε μήνες, ενώ διέθετε στο κύκλωμα «σύνδεσμο» που έδινε συνεχείς πληροφορίες για τις κινήσεις των εμπλεκομένων. Στον δικαστικό φακελο περιέχονται ακόμη καταθέσεις για μυστικούς ελέγχους που είχε κάνει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής στην ίδια αποθήκη στον Ασπρόπυργο από τον περασμένο Ιούνιο, όταν και πάλι είχαν φτάσει φορτία σκραπ από την ίδια χώρα της Νοτίου Αμερικής και με τον ίδιο παραλήπτη στην Ελλάδα, χωρίς όμως τότε να εντοπισθούν είτε κοκαΐνη ή άλλες ναρκωτικές ουσίες.

 Η Αστυνομία είχε από τότε αρχίσει να παρακολουθεί τα τηλέφωνα των εμπλεκομένων και φαίνεται να είχε εστιάσει το ενδιαφέρον της στον ρόλο του 38χρονου αθλητή (σ.σ. τη νομική εκπροσώπησή του έχουν οι δικηγόροι κκ. Αθανάσιος Κεχαγιόγλου και Δημήτρης Γκαβέλας). Όμως παρ’ ότι στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν ότι «έχουν καταγραφεί συνομιλίες του 38χρονου έλληνα αθλητή με δεκάδες άτομα, ανάμεσα σε αυτά και από τον καλλιτεχνικό χώρο», στη δικογραφία της υπόθεσης υπάρχουν μόνο δύο εκθέσεις απομαγνητοφωνήσεων με συνομιλίες του πρώην μοντέλου λίγα 24ωρα πριν από τη σύλληψή του οι οποίες αφορούν τα προαναφερθέντα με τη συνάντηση σε κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας. Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν την Τετάρτη.

 Όπως πρόεκυψε, από τις αρχές του τρέχοντος έτους ο 48χρονος υπήκοος Γουιάνας, δραστηριοποιούμενος κυρίως στην Ολλανδία, με ορμητήριο τη Γουιάνα, και ο 38χρονος αθλητής αναζητούσαν τη διάνοιξη διόδων εισαγωγής κοκαΐνης στην Ελλάδα και την εγκαθίδρυση δικτύου, με δυνατότητα συναλλαγών με τη Γουιάνα, για τη συνεχή αποστολή ποσοτήτων κοκαΐνης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους τόσο στο εσωτερικό της χώρας μας όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

 

tovima.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis