Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:35 | 19/12/2015

Ρουβίκωνας, καταληψίες της Μεσολογγίου και μπαχαλάκηδες, προβαίνουν ανεξέλεγκτα σε καταδρομικές επιθέσεις εναντίον πολιτικών, αστυνομικών, ελεγκτών εισιτηρίων και κτιρίων. Χτυπούν όπου θέλουν και με όποιο τρόπο θέλουν.

Τα μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας φορώντας μάσκες του σκι, με σφυριά και βαριοπούλες στα χέρια ισοπέδωσαν το πρωί της περασμένης Τρίτης τα γραφεία του Τειρεσία στο Μαρούσι και χθες δημοσιοποίησαν βίντεο της ενέργειάς τους. Μερικές μέρες νωρίτερα είχαν κάνει το ίδιο στο Ιταλικό Επιμελητήριο στο Κολωνάκι, ενώ είχαν εισβάλει στην οικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι.  

 

 

 

 

Το αυτόνομο κράτος του... Εξαρχιστάν

Την ίδια ώρα τα Εξάρχεια έχουν μετατραπεί σε «τσιφλίκι» των  κουκουλοφόρων. Μοιάζουν να είναι μια «άλλη πόλη» μέσα στην πόλη, ένα γκέτο βίας και ανομίας, με τους νεαρούς να δρουν ανεξέλεγκτα και ανέγγιχτοι μέσα σε αυτή. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου είναι ένα ακόμη… παράπλευρο θύμα της πολιτικής ήπιας αστυνόμευσης στην περιοχή, η οποία περιελάμβανε την κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, που είχε αποτρεπτικό ρόλο σε τέτοιες επιθέσεις και προέβαινε σε συλλήψεις «μπαχαλάκηδων». Αντί να αλλάξει η φιλοσοφία λειτουργία της και να μπουν όρια στις ενέργειες του προσωπικού της, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας, υποκύπτοντας στις κομματικές πιέσεις, προτίμησε την κατάργησή της. Συνέπεια, η αποθράσυνση των κουκουλοφόρων. Ο ίδιος παραδέχεται το «άβατο».  

«Υπάρχουν περιοχές, στις οποίες υπάρχει μορφή άβατου, υπάρχει μορφή αποκλεισμού ανθρώπων, που δεν μπορούν ελεύθερα να κυκλοφορήσουν και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Ναι, υπάρχει πρόβλημα κίνησης μέσα στα Εξάρχεια του οποιοδήποτε έχει μια δημόσια θέση ή κάποιοι που κυκλοφορούν εκεί μέσα και δεν συμφωνούν οι απόψεις τους» παραδέχθηκε ο κ. Τόσκας σε συνέντευξή του στον Real FM.

 

 

 

 

Οι καταληψίες κτιρίου στο... κράτος των Εξαρχείων στήνουν «ενέδρες» σε πολιτικούς, αστυνομικούς και επωνύμους, με παρατηρητές-τσιλιαδόρους και ομάδες κρούσης, υποστηρίζουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι προβλέπουν επικίνδυνη κλιμάκωση αυτών των επιθέσεων.

Για επιστροφή στο κράτος του «ΕΞΑΡΧΙΣΤΑΝ» έκανε λόγο το Σωματείο Ειδικών Φρουρών της ΕΛ.ΑΣ.

Από τον Βαρουφάκη στον Βασίλη Οικονόμου

Οι δράστες της επίθεσης σε βάρος του κ. Οικονόμου προέρχονται, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., από τους καταληψίες κτιρίου της περιοχής. Από το ίδιο κέντρο προήλθαν, οι προπηλακισμοί και οι φραστικές επιθέσεις εναντίον του υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη, τον περασμένο Οκτώβρη και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, τον περασμένο Απρίλιο.

Δείγμα της ανεξέλεγκτης δράσης των κουκουλοφόρων ήταν η επίθεση και ο ξυλοδαρμός αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην οδό Πατησίων, την περασμένη Δευτέρα. Σχεδόν ταυτόχρονα καταγράφηκε η επίθεση εναντίον τριών ελεγκτών εισιτηρίων, στον σταθμό του μετρό στην Ομόνοια. Είχαν προηγηθεί οι  συνεχιζόμενες εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.

Αν δεν υπάρξει σύντομα πολιτική βούληση για την εκπόνηση αστυνομικού σχεδίου, που θα περιλαμβάνει συλλήψεις κουκουλοφόρων, σε μία προσπάθεια ανακατάληψης των Εξαρχείων, αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., υπάρχει κίνδυνος οι βίαιες επιθέσεις να κλιμακωθούν, να  αλλάξουν επίπεδο, να πάρουν μεγαλύτερες διαστάσεις και να αναβαθμιστούν ίσως και αιματηρά.

 

http://www.thetoc.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis