Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:44 | 30/06/2018

Ανεξιχνίαστα εγκλήματα στην ελληνική και την παγκόσμια ιστορία υπάρχουν αρκετά. Εγκλήματα όμως, που ο δολοφόνος να στήριξε το «άρρωστο» σχέδιο του σε τηλεοπτική σειρά είναι σπάνια, αν όχι μοναδικά.

Πολλοί χαρακτήρισαν αυτό το έγκλημα ως τον «τέλειο φόνο». Ίσως και να ήταν, αφού ο δράστης έκανε την αποτρόπαια πράξη του, με μαθηματική ακρίβεια.

 

Το αποτρόπαιο έγκλημα


Ήταν ξημερώματα της 24ης Σεπτεμβρίου 2014. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχεται ακόμα μια κλήση. Η συγκεκριμένη αφορούσε εκδήλωση φωτιάς σε κάδο απορριμμάτων στο Αιγάλεω. Συνηθισμένο.. Ίσως κάποια παιδιά, βρήκαν αυτόν τον τρόπο για να «διασκεδάσουν».

Τα μέλη της Πυροσβεστικής φτάνουν στη διασταύρωση των οδών Σαράφη και Μούδρου στο Αιγάλεω, προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά, όπως και έγινε. Και τότε έρχονται αντιμέτωποι με την φρικτή αλήθεια..

Ένα απανθρακωμένο πτώμα! Αυτό αντίκρισαν οι πυροσβέστες. Ό,τι απέμεινε από το πτώμα ενός άνδρα. Η φρίκη δε σταματάει εκεί, αφού ο δολοφόνος, δε φαίνεται να σεβάστηκε τον άτυχο άντρα, ούτε καν ως νεκρό. Αντίθετα, θέλοντας να καλύψει τα ίχνη του, εκτός από την καύση του πτώματος, προχώρησαν και στον ακρωτηριασμό μελών του σώματος του. Από το πτώμα έχουν αφαιρεθεί τα χέρια από το σημείο των καρπών, ώστε η Αστυνομία να μη μπορέσει να προχωρήσει σε αναγνώριση από τα δαχτυλικά αποτυπώματα. Απλά σατανικό!

 

Οι έρευνες της Αστυνομίας – Ποιος είναι το θύμα;


Η Αστυνομία ξεκινάει ενδελεχείς έρευνες, αφού είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη υπόθεση δεν είναι εύκολη, αντιθέτως θα είναι δύσκολο να διαλευκανθεί.

Ψάχνουν να βρουν τον τόπο του εγκλήματος, αφού το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα είναι εκεί όπου κατέληξε, μετά τη φρικτή δολοφονία.

Φως στην υπόθεση έρχεται μετά από μερικές μέρες, από την κόρη του θύματος, η οποία τον αναγνωρίζει. Πρόκειται για έναν 84χρονο, ο οποίος ζούσε κοντά στην περιοχή, όπου βρέθηκε απανθρακωμένος.

[custom:google-ads]

Σύμφωνα με μαρτυρίες των γειτόνων, το θύμα είχε δύο παιδιά, με τα οποία όμως δεν διατηρούσε σχέσεις.

Οι έρευνες πλέον στρέφονται στο σπίτι του θύματος. Οι αρμόδιες αρχές το ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή, όμως δε βρίσκουν τίποτα. Δεν προκύπτει κανένα στοιχείο, που να τους βοηθάει, να «προχωρήσει» λίγο η υπόθεση. Το διαμέρισμα ήταν πεντακαθαρό και τακτοποιημένο. Αδιέξοδο..

 

Η απρόσμενη εξέλιξη


Κι ενώ οι έρευνες δεν οδηγούν πουθενά, ένας εκ των αστυνομικών, που διερευνούν την υπόθεση, συνειδητοποιεί κάτι παράξενο.. Το διαμέρισμα του θύματος δεν είναι απλά καθαρό, είναι υπερβολικά καθαρό. Και ακολουθεί η επόμενη σκέψη. Πώς είναι δυνατόν ένας 84χρονος να διατηρεί το σπίτι του σε τέτοια άριστη κατάσταση.

Και τότε θυμάται κάτι. Πριν λίγες μέρες είχε παρακολουθήσει ένα επεισόδιο της γνωστής ξένης τηλεοπτικής σειράς «Deadly Women». Πρόκειται για μια σειρά-ντοκιμαντέρ, η οποία αφορά ειδεχθή εγκλήματα, που έχουν διαπραχθεί από γυναίκες.

 


Σκηνή από το trailer της σειράς «Deadly Women»

 

Στο επεισόδιο, λοιπόν, που είχε παρακολουθήσει, μια γυναίκα, αφού σκότωσε το θύμα της, το τεμάχισε και μετά το μετέφερε με σακούλες σκουπιδιών σε κάδο απορριμάτων. Στη συνέχεια, φρόντισε να καθαρίσει και να αφήσει σε άριστη κατάσταση τον τόπο του εγκλήματος. Όπως συνέβαινε και στην περίπτωση φόνου του 84 χρονου.

Η αστυνομία επιστρέφει στο διαμέρισμα του ηλικιωμένου. Πλέον ψάχνει για κάτι διαφορετικό. Ούτε αποτυπώματα, ούτε ίχνη διάρρηξης και πάλης. Χρησιμοποιώντας ειδικές τεχνικές και μέσα, βρίσκει επιτέλους κάτι..

Σε ένα από τα κάγκελα του κρεβατιού, βρίσκεται κολλημενό ένα πολύ μικρό ρίνισμα σάρκας. Επιπλεόν, μέσω εξειδικευμένης μεθόδου, διαπιστώνεται ότι το σπίτι είχε καθαριστεί με χημικά, ωστόσο, στους αρμούς του δαπέδου βρίσκεται πλάσμα αίματος.

Αξιωματικός της Ασφάλειας περιγράφει χαρακτηριστικά: “Ήταν πέρυσι το Σεπτέμβριο όταν μπήκαμε για πρώτη φορά σπίτι του. Έμενε μόνος του όμως υπήρχε μια πρωτοφανής καθαριότητα. Τα πάντα έδειχναν να αστράφτουν. Αυτό μας έβαλε σε υποψίες. Ότι μέσα στο σπίτι έγινε το έγκλημα και έτσι αρχίσαμε να ψάχνουμε για ίχνη dna, αίματος και αποτυπώματα. Ψάχναμε τρία εικοσιτετράωρα μέχρι που βρήκαμε ένα ρίνισμα σάρκας κολλημένο στο κάγκελο του κρεβατιού. Ήταν από το θύμα. [….] Πλέον ξέραμε ότι εκεί έγινε το σκηνικό. Ήρθαν αστυνομικοί των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων και με μια ειδική μέθοδο ανακάλυψαν ότι το σπίτι ήταν γεμάτο αίματα που είχαν καθαριστεί. Ο δολοφόνος τεμάχισε τον ηλικιωμένο και μετά καθάρισε όλο το σπίτι με χλωρίνη και άλλα χημικά. Το αίμα, έφυγε όμως κάποια σημεία και οι αρμοί ήταν γεμάτοι πλάσμα, το ειδικό συστατικό του αίματος. Αυτό εντοπίστηκε από τα ειδικά μηχανήματα των εργαστηρίων”.

 

Ξανά αδιέξοδο


Παρά τα νέα ευρήματα και το νέο κύκλο ερευνών, η Αστυνομία δεν οδηγήθηκε πουθενά. Ήταν σίγουρο πως ο δολοφόνος είχε «εμπνευστεί» από τη σειρά, αλλά μετά πάλι αδιέξοδο.

 

Ο ρόλος δύο γυναικών


Με την υπόθεση να παραμένει ανοιχτή, σχεδόν δύο χρόνια μετά το αποτρόπαιο έγκλημα, οι Αρχές, οι οποίες έψαχναν γυναίκες, που θα μπορούσαν να είναι ύποπτες, προβαίνουν σε μία σύλληψη, ενώ εκδίδουν ένταλμα σύλληψης για άλλα δύο άτομα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των γειτόνων, στο σπίτι του θύματος συχνά μπαινόβγαιναν δύο γυναίκες. Συλλαμβάνουν, λοιπόν, μια 44χρονη εκδιδόμενη τοξικομανή, ενώ εκδίδουν ένταλμα για ένα ζευγάρι 39χρονων Ρουμάνων, οι οποίοι είχαν διαφύγει από τη χώρα.

Η 44χρονη προσέφερε ερωτικές υπηρεσίες στον 84χρονο, ενώ φέρεται να είχε αναπτύξει παραπάνω σχέσεις με το θύμα και διέμενε περιστασιακά μαζί του, γεγονός το οποίο «ενόχλησε» το μαστροπό της.

Ο ηλικιωμένος γι’ αυτό το λόγο, φέρεται να πίεζε τη 44χρονη να σταματήσει να εκδίδεται, με το πρόσχημα ότι θα της πληρώνει εκείνος τα έξοδά της. Η 44χρονη αρνήθηκε να αποδεχτεί την οποιαδήποτε εμπλοκή της στο έγκλημα, ωστόσο τα ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον της ήταν αρκετά.

Όσον αφορά το ζευγάρι, σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων, πρόκειται για άτομα, στα οποία ο ηλικιωμένος νοίκιαζε σπίτι, ενώ η 39χρονη φέρεται να του παρείχε κι εκείνη ερωτικές υπηρεσίες.

Δύο ημέρες μετά τη δολοφονία του 84χρονου, το ζευγάρι, το οποίο χρωστούσε αρκετά ενοίκια, με αποτέλεσμα να διαπλεκτίζονται συχνά-πυκνά με τον ηλικιωμένο, αποχώρησε από το σπίτι στο οποίο διέμενε, με την πρόφαση ότι αδυνατούν να καλύψουν τα ενοίκια. Η κίνηση αυτή ενίσχυσε τις υποψίες της αστυνομίας, αφού θα μπορούσαν άνετα να είναι εκείνοι, οι οποίοι προέβησαν στη δολοφονία, με κίνητρο τις χρηματικές συναλλαγές, που είχαν με το θύμα.

 

Η υπόθεση στο «συρτάρι»


Παρά την πληθώρα ενοχοποιητικών στοιχεία, το έγκλημα δε λύθηκε και η υπόθεση μπήκε στο «συρτάρι».

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το κίνητρο του αποτρόπαιου εγκλήματος ήταν σίγουρα προσωπικές διαφορές, αφού σύμφωνα με την Αστυνομία, κανένας διαρρήκτης, ο οποίος θα «αναγκαζόταν» να δολοφονήσει το θύμα του, δε θα έμπαινε στη διαδικασία να χάσει τόσο χρόνο.

Όπως και να έχει, για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι η ζωή αντιγράφει τη μικρή οθόνη και δυστυχώς όχι πάντα με την καλή έννοια...

Πηγή: 24h.com.cy

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis