Το έξυπνο κόλπο δύο φοιτητών που χάθηκαν στην έρημο - Τι έκαναν για να τους βρουν και να σωθούν

ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ
Το έξυπνο κόλπο δύο φοιτητών που χάθηκαν στην έρημο - Τι έκαναν για να τους βρουν και να σωθούν

Δύο φοιτητές κατάφεραν να διασωθούν όταν χρησιμοποίησαν την διεθνή κλήση για βοήθεια (SOS) αφότου χάθηκαν σε ένα απομακρυσμένο τμήμα της Αυστραλίας.

Οι δύο φοιτητές, από την Γαλλία και το Χονγκ Κονγκ, ήρθαν αντιμέτωποι με ποικίλα προβλήματα το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν το τζιπ τους κόλλησε στο Cordillo Downs Road, μία ώρα βόρεια από την πόλη Ιναμίκα, στα βορειοανατολικά της Νότιας Αυστραλίας.

 

 

 


Η απομακρυσμένη πόλη Ιναμίκα της Αυστραλίας


Η απομακρυσμένη πόλη Ιναμίκα της Αυστραλίας

 

 

 

 

Εριξαν φυλλάδια και έγραψαν SOS στο χώμα

Σε μια προσπάθεια να καταφέρουν να εντοπιστούν και να έρθει βοήθεια, οι δύο φοιτητές έριξαν μια σειρά από χειρόγραφα χαρτιά στο έδαφος και έγραψαν επίσης ένα μεγάλο «SOS» στο έδαφος, μήπως και η έκκλησή τους γίνει ορατή από κάποιο διερχόμενο αεροπλάνο.

Για καλή τους τύχη, η προσπάθειά τους απέδωσε , με έναν εργάτη από το Σάντος να εντοπίζει τους δύο φοιτητές, οι οποίοι είχαν περάσει δύο ημέρες χωρίς φαγητό ή νερό. Αφού υποβλήθηκαν σε ιατρική περίθαλψη από μέλη του Royal Flying Doctor Service, οι φοιτητές μεταφέρθηκαν και πάλι στο αυτοκίνητό τους.

«Είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε να βρούμε το ζευγάρι, να εντοπίσουμε το αυτοκίνητό τους και να πραγματοποιηθεί ένας ιατρικός έλεγχος από την ομάδα μας. Οι δύο φοιτητές περπατούσαν επί δύο ημέρες αφότου το αυτοκίνητό τους κόλλησε. Τώρα μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους».

Πηγή: iefimerida.gr