Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:44 | 12/04/2019

Με τον θάνατο του Αντμίρ Μουρατάι, μετά από καταδίωξη και ανταλλαγή πυρών με την αλβανική αστυνομία, κλείνει ο κύκλος της συμμορίας του Μαριάν Κόλα.

Μίας συμμορίας αδίστακτων Αλβανών κακοποιών, που σκόρπισαν τον θάνατο και είχαν όλοι το ίδιο αιματοβαμμένο τέλος.

[custom:google-ads]

Μάρτιος του 2013 και μετά από καταδρομική επιχείρηση με ανταλλαγή πυροβολισμών ακόμη και ρίψη χειροβομβίδων, 11 ποινικοί Αλβανοί καταφέρουν να αποδράσουν -με τη βοήθεια των συνεργών τους εκτός του σωφρονιστικού καταστήματος- από τις φυλακές Τρικάλων.

Μάριον Κόλα, Ιλίρ Κούπα, Αντμίρ Μουρατάι, Έντσον Λίκα και ο θείος του Φλαμούρ Λίκα, οι πιο σκληροί απ’ αυτούς, διαφεύγουν προς κάθε γωνιά της Ελλάδας, αφήνοντας πίσω τους δύο τραυματισμένους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

 

Οι επόμενες ημέρες θα κυλήσουν με πολύ αίμα. Έντσον Λίκα και Φλαμούρ Λίκα (σ.σ. ο άνθρωπος που οργάνωσε την απόδραση), δεν διστάζουν να σκοτώσουν τον υπαρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ. Γιώργο Ανδριτσόπουλο σε μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. στο Δίστομο. Νεκρή πέφτει από τα πυρά των δύο αδίστακτων Αλβανών κακοποιών και η Κατερίνα Ζώγαλη.

Ο λόγος για μία νεαρή κοπέλα που έκανε το... «λάθος» να περνά με το αυτοκίνητο της από την παλιά Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, την ώρα που η Αστυνομία που κυνηγούσε τους δύο δραπέτες. Θείος και ανιψιός Λίκα άνοιξαν πυρ εναντίον τους, αλλά οι σφαίρες πέτυχαν την άτυχη Κατερίνα Ζώγαλη. 

Οι δυο τους θα πέσουν νεκροί σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας, αφού το κινητό τους τηλέφωνο τους «πρόδωσε»...

Στυγνός δολοφόνος από το 1995, ο Μαριόν Κόλα είχε ξεκαθαρίσει στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν το 2010 στον Βύρωνα -μετά από αιματηρή συμπλοκή και τον θάνατο ενός 26χρονου Βορειοηπειρώτη- ότι «είναι η πρώτη και τελευταία φορά που με πιάνετε. Την επόμενη φορά ή θα σας σκοτώσω ή θα με σκοτώσετε».

Έτσι ακριβώς έγινε, μετά την απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων το 2013. Μόλις ο δρόμος του χώρισε από τους Έτνσον και Φλαμούρ Λίκα, έφυγε για την Ήπειρο. Οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ καταφέρνουν και τον εγκλωβίζουν στα βουνά του Σουλίου, με τον ίδιο να κάνει πράξη αυτό που είχε πει.

Ο Μαριόν Κόλα άφησε το Kalashnikov από το χέρι του, μόνο όταν οι σφαίρες των αστυνομικών -και αφού αρνήθηκε επανειλημμένα να παραδοθεί- του έκοψαν το νήμα της ζωής...

Ο μοναδικός απ’ τη συγκεκριμένη αιματηρή συμμορία που ζει ακόμη είναι ο Ιλίρ Κούπα. Δέκα μήνες μετά την απόδραση συνελήφθη από τις αλβανικές Αρχές και μέχρι σήμερα κρατείται σε κάποιο σκοτεινό υπόγειο φυλακών...

Πηγή:  reader.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis