Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:48 | 13/08/2016

Αγαπητό Cretalive,

Χθες βράδυ έγινε ένα περιστατικό στο Κόλπο Λινοπεραμάτων , 200 μέτρα περίπου μπροστά από τον οικισμό Θησέα για όσους γνωρίζουν την περιοχή , που αποδεικνύει ότι η προσοχή στη θάλασσα πρέπει να είναι τεράστια , είτε κάνεις μπάνιο , είτε βόλτα με σκάφος , είτε είσαι στην Κω , στη Χιο , είτε και ακόμα σε μια περιοχή όπως η συγκεκριμένη που προανάφερα , που δεν πιστεύεις ότι θα σου τύχει κάτι δύσκολο , κάτι αναπάντεχο . 

Σε περιπολία πληρώματος του Π.Λ.Σ. 745 λίγο πριν νυχτώσει ξαφνικά βλέπουμε ακινητοποιημένο σκάφος απο μηχανικη βλάβη με 4 μελή οικογένεια επιβαίνοντες . Ο καιρός σχετικά καλός και ήταν περίπου 20:30 . Πλησιάσαμε , μας είπαν ότι προσπαθούσαν να πάρουν 1-2 φιλους τους τηλέφωνο για βοήθεια αλλά καμιά ανταπόκριση . 

Φυσικά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με μέριμνα πληρώματος Π.Λ.Σ. 745 , επιβαινοντες με ασφάλεια μετεπιβιβασθηκαν σε άλλο σκάφος και το σκάφος ρυμουλκήθηκε στο Λιμενα Παντανασσας και το περιστατικό έληξε . Ας πουμε οτι δεν τους έβλεπε το πλήρωμα σκάφους . Φανταστείτε τι κινητοποίηση θα υπήρχε , νύχτα , με 4 επιβαίνοντες και μια περιοχή όπου ναι μεν εχει μικρά κομμάτια παραλίας , έχει όμως και βράχια , και κάνεις δεν ξέρει τι απρόοπτη εξέλιξη μπορει να προκύψει απο ένα πολύ εύκολο περιστατικό για πολλους , κατά τα φαινόμενα .

Τα συμπεράσματα πολλά :

 1) Οτι επιχειρησιακο μέσο και αν έχεις το αξιοποιεις στο μέγιστο , σαν Υπηρεσία . 

2) Για τα πληρώματα Π.Λ.Σ. , αλλά και για όλους τους φίλους που ασχολούνται με την θάλασσα , ειτε έχουν σκάφη , ειτε ψαρευουν , ειτε κάνουν μπάνιο , ειτε ασχολούνται με επιχειρήσεις θαλασσιων μεσων αναψυχης , τεραστια προσοχή . Με απλές κινησεις μπορει να σωσεις ζωες , μπορεις να προλάβεις πάρα πολύ δυσκολες καταστασεις 

3) Με την θάλασσα δεν παίζουμε . Την σεβόμαστε και προσέχουμε πάντα , ελλοχεύουν τεράστιοι κίνδυνοι , συνήθως απρόβλεπτοι .

Φυσικά και νιώσαμε τεραστια ικανοποίηση που έστω και με αυτα τα πενιχρά επιχειρησιακα μέσα , μπορεσαμε και προσφεραμε στην συγκεκριμένη οικογένεια τις υπηρεσιες Λ.Σ. Να ευχαριστησω τον Κύριο Αντωνη Δριμη κάτοικο περιοχης Λινοπεραματων , για την άμεση ανταπόκριση του στο κάλεσμα μας για βοήθεια . Και φυσικά δεν ξεχνώ τις ευχαριστίες της οικογένειας , συνέχεια και μετά απο αρκετή ώρα λήξης του περιστατικού , κάτι το οποίο μας δινει δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας

Μ.Δ

 

 

www.cretalive.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis