Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:44 | 26/03/2015

Υποχρεωτική η παρουσία τουλάχιστον δύο ατόμων στο πιλοτήριο για καναδική, ισλανδική και νορβηγική εταιρία - Για την αποτροπή νέων ανάλογων δυστυχημάτων

Μετά την αεροπορική τραγωδία της Germanwings, για την οποία ευθύνη φέρεται να έχει ο συγκυβερνήτης του Airbus 320, Αντρέας Λούμπιτς, οι αεροπορικές εταιρίες προχωρούν ήδη σε αλλαγές.

Για την αποτροπή ανάλογων περιστατικών όπου ο χειριστής εσκεμμένα εμποδίζει την είσοδο στο πιλοτήριο, η καναδική εταιρία Air Transat, η ισλανδική εταιρία Icelandair και η νορβηγική Air Shuttle ανακοίνωσαν πως από εδώ και στο εξής θα υπάρχουν τουλάχιστον δύο άτομα στο εσωτερικό του πιλοτηρίου, ενώ όπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα ανάλογη στάση θα ακολουθήσει και η Easyjet.

«Αποφασίστηκε ότι πάντα θα υπάρχουν δύο άτομα στο πιλοτήριο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εκπρόσωπος της Air Transat και αυτή η εντολή αναμένεται να εφαρμοστεί ήδη από αύριο, Παρασκευή.

«Όταν ένας από τους δύο κυβερνήτες θα βγαίνει από το πιλοτήριο, θα υπάρχει πάντα ο προϊστάμενος πληρώματος καμπίνας στο κόκπιτ», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος της καναδικής εταιρίας. Την ίδια ώρα, και η νορβηγική εταιρία πρόκειται να εφαρμόσει την οδηγία αυτή.

Την ίδια στιγμή, οι γαλλικές αρχές που διερευνούν την υπόθεση και πραγματοποιούν έρευνα στην κατοικία του Λούμπιτς, ζήτησαν τη βοήθεια του FBI για την διαλεύκανση της υπόθεσης, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNN.

Πηγή:protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis