Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:47 | 12/07/2019
Η αστυνομία στο Λονδίνο ξεκίνησε ένα πρόγραμμα καρτών με στόχο τη βελτίωση των αλληλεπιδράσεων μεταξύ αστυνομικών και ατόμων με αυτισμό.
 
Οι κάρτες θα διανεμηθούν σε άτομα με αυτισμό και θα προειδοποιούν στην ουσία την αστυνομία ότι το συγκεκριμένο άτομο δυσκολεύεται με την επικοινωνία ή μπορεί να εμφανίσει απρόβλεπτη συμπεριφορά, δήλωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία.

[custom:google-ads]

Οι κάρτες αυτισμού θα διανέμονται σε όλη την πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως δήλωσε η Scotland Yard, και θα παρέχουν πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο εκδηλώνεται η κατάσταση του αυτισμού στο κάθε άτομο καθώς και προσωπικές πληροφορίες για τον κάτοχο της κάρτας.
Η αστυνομία δήλωσε ότι παρήγαγε τις κάρτες μετά από διαβουλεύσεις με φιλανθρωπικούς οργανισμούς και άλλους οργανισμούς που συνεργάζονται με άτομα με αυτισμό.
Ο αυτισμός είναι μια αναπτυξιακή διαταραχή που μπορεί να προκαλέσει κοινωνικές, επικοινωνιακές και συμπεριφορικές δυσκολίες. Υπάρχουν περίπου 700.000 άνθρωποι στο φάσμα του αυτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την National Autistic Society (NAS).
 
"Η ύπαρξη συνάντησης με την αστυνομία - είτε ως θύμα, είτε ως ύποπτος - δεν μπορεί παρά να είναι μια ανησυχητική συνάντηση για τον καθένα, αλλά ειδικά για κάποιον με αυτισμό, μπορεί να είναι εξαιρετικά δυσάρεστη", δήλωσε η Ντετέκτιβ Επικεφαλής Helen Lyons.
"Θα μπορούσε να είναι η αντιπαράθεση με έναν ξένο ή η ιδέα της σωματικής επαφής που προκαλεί μια δυσμενή, νευρική αντίδραση σε αυτό το άτομο και ενδεχομένως κάτι τέτοιο να κλιμακώσει αρνητικά την κατάσταση", πρόσθεσε. "Οι αξιωματικοί επί του παρόντος δεν έχουν τρόπο να γνωρίζουν αν κάποιος έχει αυτισμό, μια κατάσταση που μπορεί να εξηγήσει πολλές φορές την κατά πολλούς παράξενη συμπεριφορά τους."
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάλος στα social media με "βρωμερή" ανακάλυψη αστυνομικών- Ύποπτος ...αερίστηκε έντονα ενώ τον έψαχναν και πρόδωσε την κρυψώνα του!

 
"Έχουμε ακούσει φοβερές ιστορίες ανήσυχης συμπεριφοράς ατόμων με αυτισμό που παρερμηνεύεται από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα που θα μπορούσαν να αποφευχθούν", δήλωσε ο Clare Hughes, Διευθυντής Ποινικής Δικαιοσύνης στο NAS.
"Μέχρι σήμερα, οι αστυνομικοί δεν είχαν κανένα τρόπο να γνωρίζουν αν κάποιος έχει αυτισμό", δήλωσε ο Hughes, προσθέτοντας ότι οι κάρτες θα πρέπει να βοηθούν στους αστυνομικούς να προσαρμόζουν την επικοινωνία ή τις ενέργειές τους, ώστε να μπορούν να επικοινωνούν με τους ανθρώπους με αυτισμό αποτελεσματικά και με σεβασμό. "
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis