Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:44 | 18/11/2016

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 ο Πολυχώρος Μεταίχμιο μας περιμένει για έναν ολοήμερο μαραθώνιο δράσεων για την αστυνομική λογοτεχνία .


Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αγαπούν, υποστηρίζουν και εκδίδουν συστηματικά αστυνομική λογοτεχνία από το 2001. Μέσα σε αυτά τα δεκαπέντε χρόνια, έχουν κυκλοφορήσει περισσότεροι από 230τίτλοι των σημαντικότερων εκπροσώπων του είδους, που καλύπτουν όλο το φάσμα της αστυνομικής λογοτεχνίας: ελληνικό νουάρ, ψυχολογικά, δικαστικά ή πολιτικά θρίλερ , hard-boiled μυθιστορήματα, καθώς και οι μεγαλύτεροι συγγραφείς της σκανδιναβικής σχολής με βιβλία που πουλιούνται σε εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο!

 

Με τη Λέσχη Noir που αριθμεί περίπου 7.000 φανατικά μέλη σε όλη την Ελλάδα, με τους δύο Μαραθώνιους Ανάγνωσης τα δύο τελευταία χρόνια όπου οι αναγνώστες καλούνται να διαβάσουν περισσότερα από έξι βιβλία μέσα σε οκτώ μήνες, με τη δραστήριαΛέσχη Ανάγνωσης τουΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ που συντονίζει ο συγγραφέας Αντώνης Γκόλτσος εδώ και δέκα χρόνια, με εργαστήρια δημιουργικής γραφής για παιδιά, παιχνίδια μυστηρίου και διαδραστικά παιχνίδια, συζητήσεις γύρω από το αστυνομικό και άλλες δράσεις, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ δείχνουν έμπρακτα την αγάπη τους για την αστυνομική λογοτεχνία.

 
Έτσι λοιπόν σας περιμένουμε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, από τις 10:30 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, σε έναν ολοήμερο μαραθώνιο δράσεων για μικρούς και μεγάλους. Μία ολόκληρη μέρα γεμάτη περιπέτεια και μυστήριο, με εκδηλώσεις για παιδιά και συζητήσεις εφ’ όλης της ύλης με ειδήμονες της λογοτεχνίας του αστυνομικού.

 

Και επειδή γιορτή χωρίς δώρα δεν γίνεται, σας ενημερώνουμε πως όσοι παρευρεθούν στις εκδηλώσεις μας εκείνη την ημέρα θα μπουν σε κλήρωση που θα αναδείξει τρεις τυχερούς: ο μεγάλος νικητής θα αποκτήσει όλα τα βιβλία της αστυνομικής λογοτεχνίας που θα κυκλοφορήσουν την επόμενη χρονιά, το 2017, ενώ δύο ακόμα τυχεροί θα κερδίσουν βιβλία της επιλογής τους (από τον κατάλογο των αστυνομικών βιβλίων των εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ) ονομαστικής αξίας 100 ευρώ. Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν στον ιστότοπό μας τηΔευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016.


Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας:


10:30-12:00: Εκδήλωση για παιδιά από 5 ετών με αφορμή το βιβλίο Ο μυστηριώδης ανανάς από τη σειρά «Κοκός και Αλμπέρτα»: Οι μυστικοί φάκελοι».


Ο Κοκός Καρλομάγνος είναι ο αξιοσέβαστος αρχηγός της αστυνομίας του Μπουένος Άιρες – αν και τρομάζει εύκολα. Η Αλμπέρτα είναι η πιο έξυπνη ξαδέρφη του που τον βοηθά να λύνει τις πιο δύσκολες υποθέσεις. 

 

Ο Κοκός είναι σίγουρος πως το γραφείο του είναι στοιχειωμένο. Κάθε μέρα την ίδια ώρα βλέπει από το παράθυρό του έναν ιπτάμενο ανανά και ακούει πολύ παράξενους θορύβους. Ζητά βοήθεια από την Αλμπέρτα για να λύσουν μαζί το μυστήριο, να βρουν απαντήσεις σε δύσκολους γρίφους και τελικά να λύσουν μια σπουδαίαυπόθεση για τη μυστηριώδη πόλη του Μπουένος Άιρες. 

 

Αν μπορείς και εσύ να λύνεις γρίφους, αν σου αρέσουν τα μυστήρια και οι δύσκολες υποθέσεις, αν σου αρέσουν τα αινίγματα, δεν έχεις παρά να έρθεις μαζί μας και να βοηθήσεις στην πιο παράξενη αποστολή του Κοκού και της Αλμπέρτας. Μην ξεχάσεις να φέρεις φαντασία και πολλές ιδέες. 

 

Ξεναγός μυστηρίων η ηθοποιός-εμψυχώτρια Ειρήνη Κουμπαρούλη.


12:00-14:00: Από την «ιστορία μυστηρίου» στη «σκληροτράχηλη ιστορία»

 

Οι συγγραφείς Τζίμμυ Κορίνης και Χίλντα Παπαδημητρίου μας ξεναγούν στον πολύ ιδιαίτερο κόσμο των αστυνομικών αναγνωσμάτων που γαλούχησαν γενιές και γενιές, ανέδειξαν συγγραφείς/κολοσσούς, πρόσφεραν θέματα σε χιλιάδες κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, γέννησαν τα λαϊκά φτηνιάρικα περιοδικά (pulp magazines) που, με τη σειρά τους, γέννησαν τη «Μάσκα», το «Μυστήριο» κι όλες τις άλλες παρόμοιες εκδόσεις σε όλο τον κόσμο και, τελικά, άρχισαν να μελετώνται σοβαρά, ως μια μορφή λογοτεχνίας,  αν  όχι  ως  λογοτεχνία.


14:00-16:00: Παρουσίαση από τη Λέσχη Ανάγνωσης Αστυνομικής Λογοτεχνίας του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ


Η Λέσχη Ανάγνωσης Αστυνομικής Λογοτεχνίας του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, μία Λέσχη 70 μελών, 110 συναντήσεων και περισσότερων των 1.200 σελίδων κριτικών σημειώσεων, για τα 160 βιβλία που έχουν μελετηθεί και συζητηθεί, δεν θα μπορούσε να λείψει από τη σημερινή γιορτή για το αστυνομικό.

 

Ο συντονιστής της Λέσχης και συγγραφέας Αντώνης Γκόλτσος και τα μέλη της θα μιλήσουν για τους αγαπημένους τους συγγραφείς, που τα τελευταία δέκα χρόνια τους έδωσαν την ευκαιρία για εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και -κατά κανόνα αναίμακτες- συζητήσεις.


16:00-18:00: Συζήτηση για τις τάσεις στην αστυνομική λογοτεχνία από τους μεταφραστές  κορυφαίων συγγραφέων του είδους και των έργων τους    


Οι μεταφραστές αστυνομικής λογοτεχνίας Αγγελική Βασιλάκου, Δήμητρα Δότση, Αύγουστος Κορτώ και Βάσια Τζανακάρη μάς μιλούν για τις τάσεις και τις σχολές του αστυνομικού και το πώς αντιμετωπίζουν οι ίδιοι τις προκλήσεις του είδους. 

 

Από την Alicia Giménez Bartlett, τη σημαντικότερη συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας στην Ισπανία, και τον πολυβραβευμένο και πολυμεταφρασμένο Ιταλό Massimo Carlotto, μέχρι την ανερχόμενη δύναμη από την Ιρλανδία Tana French, τον Βρετανό Tony Parsons και την πρωτοεμφανιζόμενη συμπατριώτισσά του Kate Hammer, έως τον Αμερικανό μπεστ σελερίστα Harlan Coben, χαρτογραφούμε το τοπίο του αστυνομικού και συζητάμε για τις σύγχρονες τάσεις.


ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ 


Ειδικά για εκείνη την ημέρα (26 Νοεμβρίου 2016), στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ θα ισχύουν ειδικές προσφορές από μια μεγάλη γκάμα βιβλίων αστυνομικής λογοτεχνίας. Θα βρείτε επίσης τις δημοφιλείς εκδόσεις pocket, αλλά και τις μοναδικές κασετίνες μας, με συνδυασμούς εξαιρετικά πετυχημένων τίτλων σε προνομιακή τιμή (έκπτωση πάνω από 40%).


Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. Στην πρωινή εκδήλωση για παιδιά είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο e-mail [email protected], σημειώνοντας τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και την ηλικία και το όνομα του παιδιού που θα συμμετάσχει.


Εάν είστε φαν του αστυνομικού, εάν σας αρέσει το μυστήριο, η περιπέτεια και η δράση, ελάτε να γιορτάσουμε όλοι μαζί στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. 

www.culturenow.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis