Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:03 | 17/11/2019

Κίνηση-ματ από την ελληνική αστυνομία που δεν δίστασε να ανέβει στις ταράτσες για να βγάλει εκτός ομάδα αντιεξουσιαστών που είχαν μετατρέψει σε ορμητήριο το δώμα πολυκατοικίας στη Σπύρου Τρικούπη.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία, φαίνονται οι εικόνες που κατέγραψε το ειδικό drone της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο έδινε πλήρη εικόνα για το τι υπήρχε σε αυτό τον χώρο

Τα drone της ελληνικής αστυνομίας μετέφεραν αμέσως εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ και όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσιεύει το CNN Greece, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και μια διμοιρία των ΜΑΤ ανέβηκαν στην ταράτσα, συνέλαβαν τα άτομα και κατέσχεσαν βενζίνη, μπουκάλια, γάντια και αντιασφυξιογόνες μάσκες.

[custom:google-ads]

Η αστυνομία κάνει  εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια  περίπου  από τις πεντέμισι το απόγευμα, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει κουκουλοφόρους να πάρουν θέσεις σε ταράτσες πολυκατοικιών, όπως έχουν κάνει στο παρελθόν με στόχο να ρίχνουν από κει αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Δυνάμεις της ΕΛΑΣ (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και Ομάδα Δέλτα) πραγματοποιούν εφόδους σε κτίρια της περιοχής Εξαρχείων. Κάθε ομάδα των αστυνομικών είναι εφοδιασμένη με τον ειδικό εξοπλισμό για τη διάρρηξη θυρών. Οι επιχειρήσεις επιτόπιου ελέγχου ξεκίνησαν από πολυκατοικία της οδού Σπυρίδωνος Τρικούπη. Η επιχείρηση στην πολυκατοικία έγινε καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα ατόμων επιχείρησε να μπει και να ανέβει στην ταράτσα. Διμοιρία των ΜΑΤ τους ακολούθησε και οι αστυνομικοί προχώρησαν στις έξι συλλήψεις.  Αλλη ομάδα επιχείρησε να ανέβει σε ταράτσα πολυκατοικίας στη Στουρνάρη, αλλά και στη Σολωμού.  Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει τουλάχιστον δύο προσαγωγές.

Δείτε το βίντεο που δείχνει τα αντικείμενα που βρέθηκαν σε ταράτσα:

Δείτε το βίντεο από την επιχείρηση:

DSC_2318

DSC_2219

DSC_8119_2

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά έγιναν επτά συλλήψεις και δύο προσαγωγές στις πολυκατοικίες στην οδό Σπύρου Τρικούπη 3-5 και Στουρνάρη 4 στα Εξάρχεια.

Οι 6 συλλήψεις έγιναν στο δώμα της πρώτης πολυκατοικίας και η έβδομη έξω από το ίδιο κτίριο, ενώ οι 2 προσαγωγές έγιναν από την πολυκατοικία στην οδό Στουρνάρη.

Μέχρι στιγμής δεν είναι αν και τί έχει βρεθεί στην πολυκατοικία στον οδό Στουρνάρη 4.

DSC_2283

 

Πηγές: cnn.gr, protothema.gr

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πολυτεχνείο: Αυτά είναι τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ. από τους συλληφθέντες στη Στουρνάρη

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis