Το γελαστό αγόρι που σκοτώθηκε από τους τζιχανιστές [εικόνες]

ΠΕΘΑΝΕ ΩΣ ΗΡΩΑΣ
Το γελαστό αγόρι που σκοτώθηκε από τους τζιχανιστές [εικόνες]

Σε ηλικία 28 ετών, ο Αυστραλός Άς Τζόντστον, ταξίδεψε από τη μακρινή χώρα του προκειμένου να πολεμήσει στο πλευρό των Κούρδων κατά του Ισλαμικού Κράτους. Στην τελευταία του μάχη στο όρος Σιντζάρ του Βορειου Ιράκ, σκοτώθηκε από τους τζιχανιστές.

Αφού θήτευσε επτά χρόνια στον αυστραλιανό στρατό, ο Τζόνστον εντάχθηκε στο κουρδικό αντάρτικο μαζί με άλλους εθελοντές από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, την Ισπανία και την Ολλανδία, οι οποίοι έφτασαν στην εύφελκτη περιοχή με τη βοήθεια του Κούρδου μαχητή Καντέρ Κανταντίρ που έχει επωμιστεί το έργο στρατολόγησης δυτικών στρατιωτών.

Μεταξύ τους ονομάζονται «φιλαράκια». Πολλοί συμμετείχαν στις μάχες του Κομπάνι του κουρδικού θύλακα στα συρο-τουρκικά σύνορα που έγινε σύμβολο αντίστασης κατά των τζιχαντιστών. Πριν λίγες μέρες, το Κομπάνι ελευθερώθηκε χάρη στον ηρωισμό των Κούρδων μαχητών αλλά και με τη βοήθεια των αεροπορικών επιδρομών της διεθνούς συμμαχίας.

Ο θάνατος του Τζόνστον προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση μεταξύ των Κούρδων καθώς πολεμούσε για την υπεράσπιση των Γιεζίντι, της μειονότητας η οποία έχει υποστεί ένα αδυσώπητο πογκρόμ από τους  φονταμενταλιστές ισλαμιστές.

Στην σελίδα τους στο  Facebook  «Τα Λιοντάρια της Ροτζάβα» του Κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) έγραψαν:  «Πρόκειται για μια ιστορία ηρωισμού και θυσίας».Πηγή: iefimerida.gr