Το δίκτυο της μαφίας του αλκοόλ

ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΤΟΠΟΙΙΕΣ
Το δίκτυο της μαφίας του αλκοόλ

Το ένα μετά το άλλο συμπληρώνονται τα κομμάτια του παζλ της παράνομης διακίνησης αλκοόλ στη χώρα μας, η οποία αποτελεί μία μακροχρόνια πληγή που κατατρώει τα δημόσια έσοδα και προκαλεί ζημιά δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε Δημόσιο και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα.

Τους τελευταίους μήνες, τα στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έχουν αρχίσει να σκιαγραφούν τον τρόπο δράσης των ομάδων που εμπλέκονται σε τέτοιου είδους δραστηριότητες, διαπιστώνοντας ότι σε όλες τις υποθέσεις παράνομης διακίνησης και νόθευσης αλκοολούχων ποτών υπάρχει ένας κοινός παρανομαστής, ο οποίος δεν είναι άλλος από τη Βουλγαρία.


Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του zougla.gr, η γειτονική χώρα αποτελεί τον πρώτο «σταθμό» του «τρένου» της παράνομης διάθεσης αιθυλικής αλκοόλης, καθώς η εισαγωγή γίνεται από εκεί. Στη συνέχεια το οινόπνευμα μεταφέρεται στις εγκαταστάσεις που διαθέτουν τα μέλη τέτοιων κυκλωμάτων, «μαγειρεύεται» και γίνεται -κατ’ εικόνα τουλάχιστον- μία ωραιότατη βότκα, η οποία παίρνει τον «μαύρο» δρόμο για τα καταστήματα.

Ποιο είναι όμως το modus operandi των εν λόγω ομάδων; Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές στο zougla.gr, αρχικά πραγματοποιείται, όπως προαναφέρθηκε, η εισαγωγή αλκοόλης από τη Βουλγαρία. Τα μέλη της ομάδας φροντίζουν να κρύβουν τις ποσότητες αυτές σε εμπορεύματα που εκφορτώνονται δύσκολα, όπως ανάμεσα σε προϊόντα ξυλείας κι άλλα, ώστε ο έλεγχος να καθίσταται δύσκολος. Ενδεικτική είναι η παρακάτω φωτογραφία από επιχείρηση του ΣΔΟΕ στον Ασπρόπυργο.

Διαβάστε την συνέχεια στο zougla.gr