Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:29 | 06/12/2016

Ενδεχόμενη υπόγεια επίθεση της Βόρειας Κορέας στη Νότια θα ήταν πιθανή μέσω δικτύου μυστικών τούνελ, καθώς εκφράζονται φόβοι πως υπάρχουν ήδη τουλάχιστον 20 υπόγεια περάσματα.

Αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας ξέρουν ήδη, σύμφωνα με τη Daily Mail, πως υπάρχουν τέσσερα τούνελ κάτω από τα σύνορα των δύο χωρών. Φοβούνται ωστόσο πως συνολικά τα τούνελ είναι 20.

Λίγους μήνες μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή της Πιονγιάνγκ, η ανησυχία για πιθανά σχέδια χτυπήματος στη Νότια Κορέα κλιμακώνεται.

Οι αρχές φοβούνται πως κάποια τούνελ έχουν σχεδιαστεί ώστε να μπορούν να περάσουν από εκεί έως και 30.000 στρατιώτες την ώρα, σύμφωνα με τον ειδικό σε θέματα που αφορούν τη Βόρεια Κορέα Michael Havis. Ωστόσο συνοριακοί φρουροί λένε πως το μέγεθος και ο σχεδιασμός των περασμάτων καθιστά αυτό τον αριθμό αδύνατο.

Το 2014 είχε κυκλοφορήσει η είδηση πως οι αρχές της Νότιας Κορέας εξακολουθούσαν να ψάχνουν για τούνελ κάτω από την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη ανάμεσα στις δύο χώρες. Το τελευταίο που ανακαλύφθηκε ήταν το 1990.

Το πρώτο είχε βρεθεί τον Νοέμβριο του 1974 μέσα στη νοτιοκορεατική επικράτεια. Κατά τη διάρκειά έρευνας μέσα στη σήραγγα εξερράγη βόμβα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι, ένας Αμερικανός αξιωματικός κι ένας Νοτιοκορεάτης στρατιώτης.

Τότε διατυπώθηκε η εκτίμηση πως ακόμα και 2.000 στρατιώτες την ώρα θα μπορούσα να περάσουν από το υπόγειο πέρασμα.

Περαιτέρω έρευνες αποκάλυψαν και δεύτερη πιθανή διαδρομή εισβολής τον Μάρτιο του 1975 ενώ ένα πολύ βαθύτερο τούνελ, το τρίτο, ανακαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 1978.

Ένα από τα τούνελ αυτά είναι σήμερα τουριστικό αξιοθέατο αλλά εξακολουθεί να φρουρείται αυστηρά.

kimjong2kimjong1kimjong3kimjong4

 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis