Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:16 | 25/08/2021

To γυμνό μωρό που φωτογραφήθηκε στο πρωτοποριακό άλμπουμ των Nirvana «Nevermind» κατηγορεί τώρα το συγκρότημα για πορνογραφία.

Ο 30χρονος, πλέον, Σπένσερ Έλντεν κατέθεσε μήνυση κατά της περιουσίας του Κερτ Κομπέιν και των επιζώντων μελών του συγκροτήματος, λέγοντας ότι οι πρωτοπόροι του grunge παραβίασαν τα ομοσπονδιακά καταστατικά παιδικής πορνογραφίας και τον εκμεταλλεύτηκαν σεξουαλικά.

Γιατί υπέβαλε μήνυση κατά των Nirvana;

Ο Έλντεν είπε επίσης ότι υπέστη «σοβαρή ζημιά» από το άλμπουμ αυτό που σημείωσε τρελές πωλήσεις, και ισχυρίζεται πως ούτε αυτός ούτε οι κηδεμόνες του συναίνεσαν στη γυμνή φωτογράφιση, σύμφωνα με τη μήνυσή του.

Το συγκρότημα, ο φωτογράφος και οι δισκογραφικές εταιρείες «εμπορεύτηκαν σκόπιμα την παιδική πορνογραφία του Σπένσερ και εκμεταλλεύτηκαν τη σοκαριστική φύση της φωτογραφίας του για να προωθήσουν τον εαυτό τους και τη μουσική τους σε βάρος τους» ισχυρίζεται στη μήνυσή του.

Ο ενάγων, ο οποίος ήταν τεσσάρων μηνών κατά τη διάρκεια της υποβρύχιας φωτογράφισης του 1991, ισχυρίζεται επίσης ότι αναγκάστηκε να συμμετάσχει σε «εμπορικές σεξουαλικές πράξεις» και πως το συγκρότημα πήρε πίσω την αρχική του υπόσχεση πως δεν θα φαίνονταν τα γεννητικά του όργανα στο εξώφυλλο του άλμπουμ.

«Η μόνιμη βλάβη που έχει υποστεί περιλαμβάνει αλλά δεν περιορίζεται σε ακραία και μόνιμη συναισθηματική δυσφορία με σωματικές εκδηλώσεις, παρεμβολές στη φυσιολογική ανάπτυξη και εκπαίδευση, ισόβια απώλεια εισοδηματικής ικανότητας, απώλεια προηγούμενων και μελλοντικών μισθών, παλαιότερα και μελλοντικά έξοδα για ιατρική και ψυχολογική θεραπεία, απώλεια της απόλαυσης της ζωής και άλλα που θα αποδειχθούν», αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά κατά των Nirvana.

Η αναδημιουργία του εξωφύλλου 25 χρόνια μετά - Αυτή τη φορά φορούσε σορτς

Υπενθυμίζεται ότι το 2016 ο 25χρονος τότε Έλντεν αναδημιούργησε το εξώφυλλο –αυτή τη φορά ντυμένος– για να αποτίσει φόρο τιμής στο ρεκόρ επιτυχίας. «Είπα στον φωτογράφο: "Ας το κάνουμε γυμνό". Αλλά σκέφτηκε ότι θα ήταν περίεργο, έτσι φόρεσα το σορτσάκι μου», είχε δηλώσει τότε για τη φωτογράφιση ο Έλντον. «Η επέτειος σημαίνει κάτι για μένα. Είναι περίεργο που το έκανα αυτό ήταν ήμουν 4 μηνών και έγινε μια διάσημη εικόνα».

Η αναδημιουργία του διάσημου εξωφύλλου το 2016
Η αναδημιουργία του διάσημου εξωφύλλου το 2016

Η οικογένεια του βρέφους είχε λάβει μόλις 200 δολάρια για τη βουτιά των 15 δευτερολέπτων στην πισίνα, κάτι που συνέβη επειδή ο πατέρας του Έλντεν ήταν φίλος του φωτογράφου.

Και παρόλο που ήταν ενθουσιασμένος για την αναδημιουργία του 2016, μέρες νωρίτερα ο Έλντεν, ένας καλλιτέχνης με έδρα το Λος Άντζελες, είχε δηλώσει στο περιοδικό Australia GQ ότι θα ήθελε να μην είχε γνωρίσει το συγκρότημα. «Εκνευρίζομαι για να είμαι ειλικρινής. Πρόσφατα σκέφτηκα: "Τι θα συνέβαινε εάν δεν ήμουν εντάξει με το να δουν όλοι το πέος μου;". Δεν είχα πραγματική επιλογή». Πάντως, για την τελευταία εξέλιξη, ο Έλντεν με τη μήνυσή του ζητά αποζημίωση και διαταγή για να επωφεληθεί και ο ίδιος από τις πωλήσεις του επιτυχημένου άλμπουμ.

Πηγή: iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis