Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:59 | 10/12/2018

Τις τελευταίες ημέρες "εισπράττουμε" και κεφαλαιοποιούμε την πολυδιαφημισμένη επιστροφή των αναδρομικών κατόπιν αποφάσεων του Σ.Τ.Ε, μόνο που η επωδός της επιστροφής των περικεκομμένων μισθών αποδείχθηκε πομφόλυγες για πάνω από 6.000 Ειδικούς Φρουρούς και Αστυνομικούς προερχόμενους από αυτούς μαζί με τις οικογένειες τους !

[custom:google-ads]

Την 19 Νοεμβρίου το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α συναντήθηκε με πολιτική και Φυσική Ηγεσία όπου και πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ Αναγνωστάκη Δημήτρη, με την παρουσία του Προϊστάμενου του Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής Ντζιοβάρα Παναγιώτη και του Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Χρηματικού Λιάρου Δ. ( έχει εκδοθεί σχετ. ανακοίνωση).

Στην σύσκεψη αυτή ενημερωθήκαμε από τους παριστάμενους ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα περίπου 2.000 συνάδελφοι και ΜΟΝΟ αυτοί, αντιμετωπίζοντας το ενδεχόμενο να κληθούν να επιστρέψουν ακόμη και χρήματα με μηνιαίες μισθολογικές παρακρατήσεις! Σημειώνουμε ότι την ίδια περίοδο στελέχη της Διαχείρισης Χρηματικού ενημέρωναν τηλεφωνικά και "μοίραζαν" χιλιάδες Ευρώ στους συναδέλφους, εκτός των δύο τελευταίων σειρών προσλήψεων όπου έβλεπαν επιστροφές !


Ως απότοκος του παραπάνω προβλήματος, προέκυψε η σχετική δέσμευση η οποία υλοποιήθηκε με το τελευταίο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 1 της υπ’ αριθ. οικ. 2/88411/ΔΕΠ από 4-12-2018 κ.υ.α (Β 5435), σύμφωνα με την οποία: «Στις περιπτώσεις που κατά τους σχετικούς υπολογισμούς προκύψει, συνολικά, αρνητικό χρηματικό ποσό αυτό δεν λαμβάνεται υπόψη»!

Μάλιστα ΕΠΙΣΗΜΗ ενημέρωση εκ των παρισταμένων στη σύσκεψη ήθελε όλους τους υπόλοιπους, εκτός των επίμαχων δύο τελευταίων σειρών, να λαμβάνουν ΘΕΤΙΚΕΣ αποδοχές στο σύνολό τους!!


Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον κ Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας με ένα και μοναδικό αίτημα, την οφειλόμενη ενημέρωση στο σύνολο των ενστόλων, για το πόθεν προκύπτει η αρνητική καταβολή αναδρομικών για τόσο μεγάλο αριθμό αστυνομικών.

Ο κ Αρχηγός ΑΡΝΗΘΗΚΕ την ενημέρωση και παρά την πίστωση χρόνου που εν τοις πράγμασι παρασχέθηκε, ουδέποτε επανέκαμψε σε ενημέρωση! (Στη διαθεση του ΣΕΦΕΑΑ υπάρχει σεχτικό πρακτικό των συναντήσεων )


Την 04 Δεκεμβρίου 2018 το βράδυ δημοσιεύτηκε η Κ.Υ.Α που περιέγραφε τις προϋποθέσεις χορήγησης των αναδρομικών μπαίνοντας στην τελική ευθεία για την πληρωμή τους. Έκτοτε τα ίδια στελέχη της Διεύθυνσης Χρηματικού ενημέρωναν για μηδενικές αποδοχές για τις 4η 5η , 6η, και 7η " σειρά πρόσληψης και λίγα χρήματα για το σύνολο της 3ης σειράς πρόσληψης !

Λίγο μετά και χωρίς ΚΑΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α με κατεπείγον υπόμνημα στο σύνολο της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας (επισυνάπτουμε σχετικό για την ιστορία ) ΑΠΑΙΤΕΙ την παροχή διευκρινήσεων με "αναλυτική και επίσημη ενημέρωση "προκειμένου να ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ το περιεχόμενο τους και να πράξουμε ανάλογα , είτε σε περίπτωση λάθους, να απαιτήσει διόρθωση ή να καταθέσει αγωγές μηνύσεις, ακόμα και πειθαρχικές ευθύνες που θα έπρεπε ο καταλογισμός τους να θεωρείται. αυτονόητος !


Μέχρι αυτή τη στιγμή ουδείς από την Ηγεσία ενημέρωσε ούτε το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α ούτε το υφιστάμενο προσωπικό, που στο σύνολο του είναι στο "δρόμο" για να μπορούν εκείνοι να καυχώνται για επιτυχίες.

Επειδή επιβεβαιώνεται ότι οι Ειδικοί Φρουροί και Αστυφύλακες που προέρχονται από διαφορετική "ρίζα" δημιουργίας θέλουν να αποτελούν προσωπικό άλλου Θεού, επειδή η ενότητα και η "γροθιά" μας αποτέλεσε ιστορικά το "κλειδί " της δια επαγγελματικού βίου μας παραμονή στην Ελληνική Αστυνομία, πληροφορούμε τους πάντες ότι δεν διατιθέμεθα να υποχωρήσουμε στην ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της ηγεσίας για λεπτομερείς εξηγήσεις σε σχέση με το πως 6.000 και πλέον Συνάδελφοι μαζί με τις οικογένειες τους, μηδενίστηκαν οικονομικά εν όψει εορτών.

Σήμερα η Ελληνική Κοινωνία θα ενημερωθεί ότι το "Δώρο" των αναδρομικών αποτελεί ουτοπία για χιλιάδες αστυνομικούς αλλά κυρίως ότι η Ηγεσία τους δεν αξιώνει στοιχειώδους ενημέρωσης, σήμερα η Κυβέρνηση θα πληροφορηθεί ότι χιλιάδες αστυνομικοί δεν ξέρουν γιατί, αλλά σίγουρα θα κάνουν γιορτές σαν παρίες, σε σχέση με όλο το υπόλοιπο προσωπικό.


[custom:google-ads]

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α μπορεί να αποτελέσει το "σάκο του μποξ "αν αυτό εξυπηρετεί στην εκτόνωση της δικαιολογημένης αγανάκτησης των συναδέλφων, δεν θα αποτελέσει και δεν θα ανεχτεί όμως την απαξίωση της Ηγεσίας στις οφειλόμενες εξηγήσεις που θα έπρεπε ήδη να παρέχει στο προσωπικό της !

Σας ενημερώνουμε εκτός των άλλων ότι ελήφθη ομόφωνη απόφαση στην περίπτωση εμμονής της Ηγεσίας στην ίδια στάση να πραγματοποιηθούν ΠΡΙΝ τις γιορτές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας έμπροσθεν του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και ενώπιων του Πρωθυπουργού, πλησίον του Μεγάρου Μαξίμου. Δεν δεχόμαστε να γίνουμε αποδιοπομπαίοι τράγοι αυτών που μέχρι πρότινος μοίραζαν χιλιάδες ευρώ και χάιδευαν αυτιά ενστόλων.

Η αγανάκτηση μας θα καταλήξει στη γροθιά που θα συνθλίψει κάθε μορφής προσπάθεια απαξίωσης και υποτίμησης και σίγουρα ακόμη μια ακόμη φορά ανταποκρινόμενοι στην ιστορική μας πορεία θα ανατρέψουμε κάθε αρνητική και δυσμενή εξέλιξη .
Από αύριο αναμένουμε απαντήσεις και εξελίξεις!

Για το Δ Σ

-O-  
ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 

-O-

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis