Τα 4 εκατομμύρια ευρώ θα «άγγιζε» ο τζίρος από την παραγόμενη ποσότητα  χασίς των 1719 δενδρυλλίων που εντοπίστηκαν πριν από λίγες ημέρες στην περιοχή του Μυλοπόταμου, όπως εκτιμούν οι διωκτικές αρχές

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πατρίς, σε μία περίοδο που η εγχώρια  αγορά έχει «στεγνώσει» από χασίς, οι καλλιεργητές των φυτειών αυτών ετοίμαζαν μεγάλη «μπίζνα».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα η τιμή ανά γραμμάριο χασίς έχει πολλαπλασιαστεί στις «πιάτσες» κυρίως λόγω των συνεχιζόμενων «εκκαθαρίσεων» στη γείτονα Αλβανία όπου από τις αρχές του έτους έχουν καταστραφεί περισσότερα από 365.000 χασισόδενδρα ενώ με την συνδρομή εναέριων μέσων έχουν εντοπιστεί περίπου 1600 αγροτεμάχια με φυτείες.

Παράλληλα, σε τοπικό επίπεδο, η έλλειψη παραγωγής χασίς αποδίδεται στα αλλεπάλληλα χτυπήματα που έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια οι αστυνομικές δυνάμεις στην δράση της «κρητικής Kαμόρα». Συλλήψεις, προφυλακίσεις, καταδίκες «φρέναραν» για τουλάχιστον μία τριετία τις «μηχανές» της χασισοκαλλιέργειας.

Από τις αρχές του έτους στο Ρέθυμνο έχουν ξεριζωθεί περίπου 3000 χασισόδενδρα.  Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές,  πλέον τα μεγάλα «κεφάλια» στην χασισοκαλλιέργεια αποφεύγουν σκοπίμως τις χασισοφυτείες-μαμούθ που βλέπαμε στο παρελθόν με 2000 και 3000 χασισόδενδρα έκαστη.

Ο εντοπισμός από το ελικόπτερο μίας γιγάντιας χασισοφυτείας είναι  πολύ πιο εύκολος και η καταστροφή για το «αφεντικό» ολοκληρωτική. Τα τελευταία χρόνια τα κυκλώματα επιλέγουν τις μικρότερες και διάσπαρτες φυτείες των 150, 200, 300 και 400 δενδρυλλίων. Εκτιμούν ότι ο εντοπισμός μικρότερων χασισοφυτειών από το ελικόπτερο δεν είναι τόσο εύκολος, ενώ στην χειρότερη περίπτωση αισιοδοξούν ότι ακόμα και αν εντοπιστούν κάποιες, θα διασωθούν άλλες λόγω του «κατακερματισμού» τους οπότε και πάλι θα κάνουν ...ταμείο.


Πηγή: Πατρίς, cretalive.gr